Aibel får milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Oljeserviceselskapet Aibel vant kampen om boredekket på Johan Sverdrup-plattformen.

NY TILDELING: Aibel er det siste selskapet som sikrer arbeid på storfeltet Johan Sverdrup.
Publisert:

Aibel har signert en kontrakt på kjempefeltet Johan Sverdrup verdt rundt åtte milliarder kroner. Dette bekrefter selskapet i en melding på sine sider.

Avtalen inkluderer ingeniørarbeid, innkjøp og konstruksjon (EPC) på dekket på boreplattformen på Sverdrup-feltet.

– At Aibel har vunnet denne prestisjefylte kontrakten beviser at vi kan hevde oss i hard konkurranse, at vi har en god gjennomføringsmodell og den nødvendige kompetansen og erfaringen. Vi har en skreddersydd organisasjon for å effektivt gjennomføre nye strukturprosjekter, er svært motiverte og gleder oss til å komme i gang med dette omfattende og viktige industriprosjektet i samarbeid med Statoil, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel.

I grevens tid

Kontrakten som Aibel nå har sikret seg på Johan Sverdrup-feltet, kommer i grevens tid for det norske oljeserviceselskape. For bare få dager siden viste nemlig kvartalstallene til en av Aibels eiere, det svenske private equity-selskapet Ratos, at Aibels inntekter stupte med 32 prosent i fjor.

Omsetningssvikten ga også utslag på resultatet, der totalen for 2014 endte 438 millioner kroner i minus.

Les også

Svensk rapport avslører: Inntektsstup for Aibel

Les også

Ytterligere kutt i Aibel

Les også

«Oljeordførerne»: 2015 blir et tøft år

Aibel er ett av selskapene i norsk oljebransje som har kuttet rundt 1.000 stillinger det siste halvåret. Kontrakten på åtte milliarder kroner er dermed et etterlengtet lyspunkt både for eierne og de ansatte.

Det opplyses at arbeidet, som vil bli ledet fra Oslo, på det meste vil sysselsette 3.000 personer. Sverdrup-arbeidet er totalt ventet å utgjøre rundt 6.000 årsverk.

Industrikonglomeratet Ferd eier 50 prosent av Aibel. På Twitter uttrykker Ferd-eier Johan Andresen sin glede over kontrakten:

Det gjør også oljeminister Tord Lien (Frp):

To i Norge og én i Thailand

Aibel skal bygge den største av tre moduler, hovedrammen til plattformdekket, ved sitt verft i Thailand. Boremodulen skal bygges i Haugesund.

Den siste modulen vil bli bygget av partneren Nymo i Grimstad. Arbeidet vil i tillegg inkludere Odfjell og National Oilwell.

Arbeidet med de tre modulene vil starte høsten 2017, mens levering er satt til andre kvartal 2018.

Aibel har en tid vært regnet som en av favorittene til dette oppdraget. Det var ventet at blant annet Kværner var en av selskapets hovedkonkurrenter.

Les også

Over 9.000 jobber i oljebransjen forsvinner

Les også

Tord Lien avgjør om Røkke får én milliard ekstra

Les også

Inntektsstup for Aibel

Publisert:
Gå til e24.no