Norwegian anker dom til lagmannsretten

Norwegian anker til lagmannsretten etter at pilotene og kabinansatte i flyselskapet fikk fullt medhold i tingretten om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver.

ANKER: Norwegian.
Publisert: Publisert:

– Vi er uenige i deler av dommen og ønsker derfor å prøve den i en høyere rettsinstans, opplyser kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til Frifagbevegelse.

30. juni fikk piloter og kabinansatte fullt medhold av Asker og Bærum tingrett i at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiver. Ifølge dommen hadde Norwegian også drevet ulovlig innleie av arbeidskraft. De ansatte krevde ansettelse i selskapet de mener er deres reelle arbeidsgiver.

Anken av saken skal nå sendes til Borgarting lagmannsrett, opplyser Sandaker-Nielsen

Arbeidstakerorganisasjonen Parat, som representerer de sju pilotene og sju kabinansatte, sier at de ikke er overrasket over at Norwegian vil anke dommen.

– Dommeren ga oss et soleklart medhold i hovedspørsmålet i saken som er hvem som er reell arbeidsgiver, sier Parat-advokat Christen Horn Johannessen.

– Norwegian har rett og slett tegnet en pappverden som de prøver å få alle til å forholde seg til, men dommeren så at de i realiteten fortsatt er arbeidsgiver.

Les også

– Dommen er feil

Les også

Norwegian og pilotene forhandler onsdag

Les også

Norwegian: Kan ikke love erstatning for alle

Publisert: