Ledertalentene 2022

Topplederne svarer: Burde jeg skaffe meg mentor?

– Finn interessante eller relevante sparringpartnere allerede på studie, råder toppsjef Krisztina Horvath (34).

Krisztina Horvath da hun ble «årets ledertalent» i 2019.
  • Lisa Pedersen
Publisert:

Mentorordninger er en måte å utvikle og motivere mennesker på, og fungerer som en veileder eller sparringpartner for mennesker i møte med arbeidslivet.

Krisztina Horvath (34) er vise administrerende direktør i Amundsen Sports og har tidligere vunnet E24s ledertalent-kåring.

Hun har gjennom sin karriere hatt flere mentorer og sparringpartnere.

– I hver rolle jeg har hatt så har jeg hatt noen å alliere meg med og ha som sparringpartner. Enten det er sjefen, en kollega, eller noen utenfor selskapet, og gjerne alle sammen, forklarer Horvath til E24.

I forbindelse med årets ledertalent-kåring tar E24 nå inn nominasjoner til kåringen som vil ta plass mot slutten av året.

Kjenner du et ledertalent under 35 år? Send inn ditt tips til oss her, før 15. juni.

– Bruk meg som ventil

Horvath har aldri hatt én mentor eller vært på noen mentorprogram, men hun prøver fortsatt å ha gode relasjoner med de som har hjulpet henne tidligere.

– En av mine første mentorer sa til meg at jeg skulle bruke han som ventil, sier Horvath og legger til:

– Det skal være en person man kan diskutere ting med, og han mente at jeg kunne lufte mine bekymringer, frustrasjoner eller tanker med stor takhøyde, uten å bruke det mot meg, forklarer hun.

– Hvorfor er det viktig å ha en mentor?

– Det er alltid bra å kunne lufte ting med en eller flere andre. Samtidig er det fint å få flere perspektiver på ting, slik at man ikke blir låst inne i sin egen lille boble.

Helt avgjørende å ha en mentor

Jihad El dor var i år på topp 3-listen til E24s Ledertalentene-kåring. I dag er han distriktssjef for Oslo Maskinell terminal i Posten og til E24, sier han at en mentor har vært helt avgjørende for hans karriere.

– Mentoren min har vært med å forme meg, vært en god sparringpartner og gitt meg tillit, sier El dor.

– Hva har du fått ut av å ha en mentor?

– Det ene er at han hadde troen på meg. Det andre var at han ga med gode råd underveis, sier han og legger til: – Det å spørre noen utenforstående om råd er veldig givende. Det gjør at man ser flere perspektiv.

Jihad El dor i Posten mener ærlighet er viktig i et mentorforhold.

I et mentorforhold peker El dor på tre viktige ting.

– For det første så må du få tiden til det menneske, og for det andre så må personen være ærlig og bry seg. I tillegg så må vedkommende være åpen for å få innsyn tilbake, det er ikke en monolog fra mentor til deg, sier han.

I tillegg mener distriktssjefen at ærlighet står sentralt.

– At mentoren min alltid ga meg sannheten gjorde at det ikke alltid var behagelig å prate med han, sier El dor og forklarer: – Det var på godt og vondt, men summen er god.

Han minnes en spesiell episode, hvor han ikke fikk jobben som han var overbevist om at han var klar for.

– Jeg var en blanding av rasende og frustrert. Jeg fikk utløp hos mentor og på et punkt husker jeg han hevet stemmen og sa: Du kan velge å fortsette å sutre eller du kan «be the bigger man» og vise muskler. Velger du det siste vil det gi resultater innen kort tid – han fikk rett, så jeg er glad jeg lyttet.

HR og ledelse ekspert i Simployer, Fam Camilla Viksand Manson.

Start tidlig

Vise administrerende direktør Krisztina Horvath tror det er lurt allerede i studietiden å finne en mentor som har erfaring fra arbeidslivet – enten om det er familie eller ukjente.

Dette var noe hun selv savnet i starten av sin karriere.

– Hvis man ønsker å få økt kompetanse sin og skaffe seg en skikkelig pangstart er det lurt å skaffe seg en veileder, råder hun og legger til: – Finn interessante eller relevante sparringpartnere allerede på studie.

I tillegg tror Horvath at for personer i sin første jobb så er det lurt å ha to ulike sparringpartnere – en erfaren og en mer likesinnet.

– Den som er nærmere deg kan du ta det litt mer dagligdagse med, mens den litt mer erfarne kan hjelpe med de større tingene og se de store linjene, forklarer hun.

Les også

Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Å finne sin mentor: – Nå blir du ikke kvitt meg

  2. Topplisten avslører de beste karriererådene

  3. Dette er det viktigste ledertalentene har lært

  4. Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

  5. Dina (24) valgte arbeidslivet: «Du jobber bare fordi du ikke kom inn på studie»