Nå er jakten på Norges beste ledertalenter i gang

For åttende gang skal E24 finnede mest talentfulle, unge lederne i Norge. Og du kan hjelpe oss med å finne kandidatene!

PRISUTDELING 2015: Juryleder Cathrine Foss Stene (fra venstre) deler ut pris til 2015-vinner Jan Frode Johansen. Bak Susanne Kaluza, Kine Alm og Christian Rørholt Moe, som var blant de som ble premiert for å komme på topp ti.
Publisert:

– Det at noen må nominere talentene, gjør kåringen ekstra spennende, og det er fortsatt gjevt å bli påmeldt. Det viser at noen har sett talentet ditt.

Det sier Siri Schmidt-Horix, partner i rekrutteringsselskapet Boyden.

Sammen med E24 – og en ekstern og uavhengig jury – står de bak årets utgave av kåringen Ledertalentene.

Kåringen baserer seg på at publikum – altså du – spiller inn kandidater.

Vet du om en dyktig person 35 år eller yngre (født etter 1. januar 1981), som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet? Nå kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut vårt enkle tipsskjema.

Tipsskjemaet finner du her!

Skjemaet tar bare noen få minutter å fylle ut.

Spre gjerne skjemaet til kollegaer og venner – kanskje kan dere sørge for at unge, dyktige kandidater fra din bransje når helt til topps i år?

– Det er viktig at det fylles inn nødvendig informasjon om referanser. I verste fall kan ledertalentene ryke ut av kåringen dersom vi ikke når frem til referanser som kan gå god for dem, sier Schmidt-Horix.

– Får muligheten til å løfte talentene

Det startet i 2009. Hvert år siden har E24 trukket frem og hedret de fremste, unge lederne her i landet.

Vi kårer en topp 100-liste, hvor den øverste er hovedvinneren.

I tillegg premieres åtte kategorivinnere.

Avsløringen av vinnerne – og premieringen av dem – skjer på et stort arrangement hos Pwc i Oslo fredag 18. november.

(saken fortsetter under bildet.)

Siri Schmidt-Horix, partner og Ledertalentene-ansvarlig i Boyden

I år som i fjor er det Cathrine Foss Stene som er leder for juryen som skal avgjøre hvem som havner helt på toppen i Ledertalent-kåringen.

– Vi fikk inn mange spennende kandidater i fjor, og måtte ta noen krevende valg, sier Foss Stene til E24.

Jurymedlem Hege Yli Melhus Ask

Jurylederen er til daglig partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group, er tidligere HR-direktør i Schibsted, og har sittet i juryen hvert år siden kåringen ble startet opp for åtte år siden.

Med seg i juryen har hun Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, tidligere vinner og nåværende sjef for bedriftsmarkedet i gjensidige, Hege Yli Melhus Ask, og Turistforeningen-generalsekretær og tidligere Accenture-topp Nils Øveraas.

Jurylederen forteller at det beste ved jobben med å være jurymedlem er å ringe rundt til referansene til de unge talentene.

– Det er sjarmøretappen i juryarbeidet. Man får en ekstrem energi av å høre på stolte ledere eller medarbeidere fortelle om kandidatenes prestasjoner, innsats og potensial. Det er utrolig mange dyktige mennesker med i kåringen, og vi får muligheten til å løfte dem frem, sier Foss Stene.

(saken fortsetter under bildet.)

FJORÅRSVINNER: Jan Frode Johansen, regiondirektør i Rema 1000, vant Ledertalentene 2015.

– Positivt med kategorier

I fjor ble det innført kategorier istedenfor regionale vinnere i Ledertalentene.

Dette har gitt kåringen et løft, mener jurymedlem Hege Yli Melhus Ask:

– Noe av det som er positivt med kategoriene, er at vi får vist frem talenter som representerer en større bredde enn topp 10-listen.

Hun forteller at hun har hørt om bedrifter som ikke har så lyst til at deres ledere blir meldt på til Ledertalentene, av frykt for at de kan bli hentet til andre selskaper.

Melhus Ask, som selv vant i 2009, mener at dette blir en feil innstilling:

– Dersom noen av dine ledertalenter kommer med på denne listen, vitner det om at du har en attraktiv bedrift med flinke folk. Dette er noe som kan tiltrekke seg flere dyktige medarbeidere og være en god anerkjennelse til en viktig medarbeider, sier Ask, som også har en oppfordring til alle om å bli enda flinkere til å tipse om kvinnelige talenter.

(saken fortsetter under bildet.)

Jurymedlem Berit Svendsen

Faglige kategorier

I fjor begynte E24 altså med faglige kategorier i kåringen, fremfor regionale vinnere som det var tidligere.

Dette er kategoriene i årets konkurranse:

* Årets innovatør

Kategori for innovatører, gründere og nytenkere som har utviklet noe nytt eller bestående. Kategorien er ment å fange både de som starter fra null, og de som allerede er på god vei. Kandidatene må ha funnet nye eller innovative løsninger som har redusert en vesentlig utfordring eller skapt helt nye muligheter for organisasjonen

* Årets digitale nytenker

En kategori for teknologi, IT, telekom etc., men ikke nødvendigvis teknologer. En kategori for ledere som med nye løsninger har flyttet en bedrift fremover. Kandidaten må ha demonstrert svært høyt faglig nivå, og utnyttet teknologi til å redusere en vesentlig utfordring eller skape helt nye muligheter for organisasjonen

* Årets selskapsutvikler

Kategori for endringsagenter som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift. Kan gjelde for ledere som jobber både i linje eller frittstående. Kandidaten har drevet frem en betydelig endringsprosess på en måte som har balansert menneskelige hensyn og organisatorisk effektivitet

* Årets salgsleder

Denne kategorien tar opp i seg fagfeltet salgsledelse, og er ment å inkludere de som leder salgsteam, og som skaffer omsetning og fortjeneste på bedriftens produkter. Kandidaten må kunne vise til dokumenterbar suksess, være en inspirator og lagbygger, samt demonstrere svært høyt faglig nivå innenfor selgerfaget – og benyttet dette til å skape fremragende resultater for organisasjonen

* Årets drivkraft

Denne kategorien tar opp i seg operations/drift. Kandidatene her må ha operativt lederansvar, og benyttet dette til å skape dokumenterbare resultater for organisasjonen.

* Årets markedsfører

Kategorien gjelder alle som jobber med markedsføring. Kategorien omfatter de kandidater som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare/produkt, og som i dette virket har demonstrert svært høyt faglig nivå.

* Årets sosiale entreprenør

Kategori for dem som har utmerket seg gjennom sosialt entreprenørskap, og som i tillegg til verdiskapning for egen bedrift ellerorganisasjon har utført en samfunnsnyttig innsats som har adressert ett eller flere samfunnsproblemer. Kategorien fraviker hovedregelen om at man må være ansatt i næringslivet, og er åpen for også ansatte i frivillige og ideelle organisasjoner så lenge de jobber med det som kan beskrives som forretningsmessig drift.

* Årets finans-ess

Kategorien omfatter unge ledere som har demonstrert svært høyt faglig nivå innenfor finansfaget – og benyttet dette til å skape fremragende resultater for organisasjonen

Publisert: