Nekter å tro at hans norske ansatte er dobbelt så syke som de svenske

Stormberg-eier Steinar J. Olsen mener det er betenkelig å være hjemme fra jobb på grunn av influensa, feber, vondt i hodet eller lungebetennelse.

BEKYMRET FOR FRAVÆRSTALL: Sjefen i sportskjeden Stormberg, Steinar J. Olsen, mener bedriften har et problem med sykefraværet. Det gjør ham bekymret.
Publisert:

Kleskjeden Stormberg har et sykefravær på 6,2 prosent i Norge og 2,7 prosent i Sverige. Onsdag publiserte Stormberg-sjefen Steinar J. Olsen et blogginnlegg der han lufter ideer om hvordan bedriften kan få ned sykefraværet.

Olsen tror nemlig ikke på at nordmenn er over dobbelt så syke som svenskene, og han er bekymret over fraværstallene som han kaller «et stort problem».

I en video han har lagt ut på Stormberg-bloggen, sier Olsen blant annet:

– Jeg mener personlig at å være hjemme fra arbeid når man er voksen fordi man har influensa, feber, vondt i hodet eller har en lungebetennelse eller bihulebetennelse, er betenkelig.

Olsen mener man selv bør vurdere om man er syk nok til å være hjemme, heller enn om man er frisk nok til å gå på jobb.

untitled link

– Det betyr ikke at det ikke er riktig; det må man bestemme selv ut fra hvor syk en føler seg. Men det å føle seg pjusk, ikke i god fysisk form, eller ha en dag hvor man føler seg nedstemt og litt depressiv; da er det ikke sikkert at det verken er lurt eller riktig å være hjemme. Mange føler at det er en god medisin å gå på jobb.

Både Dagens Næringsliv og Dagbladet har omtalt blogginnlegget.

Senere i blogginnlegget påpeker Stormberg-sjefen samtidig at det er opp til hver enkelt ansatt å ta avgjørelsen om å gå på jobb eller ikke.

– Føler du deg frisk nok til å gå på jobb, så skal du gå på jobb. Føler du at det er umulig på grunn av livssituasjonen din og helsen, så skal du med god samvittighet være hjemme.

Til Dagens Næringsliv hevder Olsen at videoen har blitt godt mottatt blant de ansatte.

– Den har ført til et positivt engasjement og nye forslag om hvordan vi kan få ned fraværet. Noen er uenig i enkelttiltak, og det er sunt og naturlig i en så stor organisasjon, men vi er enige om at det er viktig for alle at sykefraværet reduseres, sier Olsen.

Les også:


Stormberg-sjefen: Fjern heller tulletollen
Kommentar: Ingen bransje blir sterkere av å beskytte seg bak en mur
Stormberg-sjefen: Vi legger planer om å flagge ut

Publisert:

Her kan du lese mer om