Setter opp alternative fly ved mulig streik

Norwegian ønsker å leie inn fly til å ta unna ruter i Norge, om det skulle bli streik blant de kabinansatte.

VIKTIG MELDING: Norwegian har sendt ut en melding til sine kunder onsdag ettermiddag.
  • Line Midtsjø
  • Eric B. Utheim
Publisert:

Dersom det ender med streik i konflikten mellom Norwegian og de kabinansatte, vil flyselskapet leie inn mannskap og fly for å spare passasjerer for å stå fast på bakken.

- Vi jobber med å sette opp et alternativt flyprogram. Vi ser blant annet på muligheten å leie inn fly og mannskap fra andre selskaper. Det viktigste for oss er å sørge for at passasjerene blir så lite skadelidende som mulig ved en eventuell streik, sier Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Denne beskjeden har Norwegian også gitt til kundene på egne hjemmesider.

- Hvor trygge er dere på at dette er innenfor reglene?

- Dette er vi komfortable med. Vårt hovedansvar er overfor passasjerene, som vi har en forpliktelse til å frakte fra A til B. Hvis partene ikke kommer til enighet er det viktig for oss at vi ser på alternative løsninger, sier informasjonssjefen.

Les også

Dette krangler Norwegian og Parat om

- Viktig at en streik får effekten den er ment å ha

Parat ønsker ikke å kommentere det siste utspillet fra Norwegian direkte. Men generelt varsler forhandlingsleder Hans-Erik Skjæggerud at de kommer til å følge godt med på hva Norwegian vil gjøre i en eventuell streik.

- Det er viktig at en streik får den effekten som den er ment å ha, dersom det blir en streik. Det handler om å skape den dynamikken som er nødvendig for å komme frem til en avtale. En streik er noe alle taper på, og derfor er det et virkemiddel som sitter langt inne å benytte. Da er det også viktig at den får den effekten den er ment å ha, sier han på vegne av 1001 norske kabinansatte og 229 danske kabinansatte.

Forhandlingene mellom Norwegian og kabinpersonellet som er organisert i Parat er brutt sammen. Som E24 skrev tidligere i dag kan 1.001 norske kabinansatte bli tatt ut i streik.

Parat har tidligere sagt at de vil samkjøre en eventuell norsk storstreik med de danske ansatte. Parat forhandler også for 229 danske kabinansatte.

Lasse Sandaker-Nielsen understreker at situasjonen kun handler om avgangene mellom Norge og Danmark. Øvrig trafikk, som fra Sverige, Finland og langrutene skal gå som normalt om det skulle ende med streik eller ikke.

Vil ramme innenriksflygninger

Mekling har pågått denne uken, uten å føre frem.

I meldingen lagt ut i dag heter det videre:

- Norwegian har som mål å komme til enighet, slik som man har greid også ved tidligere meklinger. Vi har ikke noe eksakt informasjon om når en eventuell streik kan bli iverksatt, men den vil ikke kunne iverksettes før i uke 19 pga de frister som gjelder.

Med dette pekes det på at det er minimum fire dagers frist for plassfratredelse. Det vil si man må varsle hvem man skal ta ut i streik fire dager i forkant.

Norwegian beklager på det sterkeste den usikkerheten våre passasjerer opplever i forbindelse med meklingen/forhandlingene mellom Norwegian og Norwegian kabinforening/Parat, som omfatter kabinansatte i Norge og Danmark, heter det videre i meldingen fra flyselskapet i ettermiddag.

- En eventuell streik vil berøre innenriksflygninger i Norge, samt flyvninger ut av Norge og Danmark.

Avganger med flightnummerserie beskrevet nedenfor vil etter planen gå som normalt: DY2400-2999, DY4000-4999, DY5100-5999, DY7000-7299, skriver Norwegian.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Parat gjør seg klar for streik i Danmark

  2. Slik blir du rammet av streiken

  3. Parat tar ut én kabinansatt i Norwegian i streik

  4. - Vil stoppe Norwegian hvis de begår streikebryteri

  5. Industri Energi oppfordrer til Norwegian-boikott