Endringer i arbeidsmiljøloven trer i kraft 1. juli

Endringene i arbeidsmiljøloven som Stortinget vedtok tidligere denne måneden, trer i kraft 1. juli. For tidlig, mener hovedorganisasjonen Virke.

GLAD: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sier han er glad for at regjeringen nå har bestemt at endringene i arbeidsmiljøloven skal tre i kraft allerede 1. juli.

Gorm Kallestad
  • NTB
Publisert: Publisert:

Datoen ble fastsatt da lovendringene ble sanksjonert i statsråd fredag.

– Det er jeg glad for. Vi får nå en rask iverksettelse av gode og viktige tiltak som gir større fleksibilitet i arbeidslivet,og flere personer mulighet til å prøve seg i arbeid, og til å jobbe lenger, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Les også

LO-topp: – Jeg er svært skuffet

Lovendringene betyr blant annet at det blir generell adgang til midlertidig ansettelse i tolv måneder. Samtidig er arbeidstidsreglene blitt mer fleksible, og arbeidsmiljølovens aldersgrense heves fra 70 til 72 år.

Hovedorganisasjonen Virke mener innføringen kommer for raskt.

– At dette forslaget hasteinnføres, vil gjøre at de nye bestemmelsene i praksis kan forskyve avgangstidspunkt for enkelte. Det er problematisk, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Les også

Tusenvis av jobber borte, men studentene svikter ikke oljen

Unios leder Anders Folkestad mener tida vil vise om det er handlekraft eller hastverk å la loven tre i kraft allerede 1. juli.

– Vi har tidligere sagt at deler av lovforslagene er kompliserte og krevende å følge opp. Vi er særlig spent på hvordan endringen i aldersgrensen vil slå ut og bli håndtert ute på arbeidsplassene, sier han.

Les også

Statoil: Vet ikke hvor mange som må gå

Les også

– Det er ikke lenger mulig å betale seg ut fra dårlig planlegging

Les også

17 millioner kroner for å ikke jobbe i fire år

Publisert:

Flere artikler

  1. Høyre åpner for å fjerne aldersgrensen i arbeidslivet

  2. LO-nestleder: – Nye regler i arbeidslivet det siste vi trenger nå

  3. Slik rammer den nye arbeidsmiljøloven ingeniørene

  4. Nå kan du kreve å få jobbe til du er 72 år

  5. Hevder 80 prosent fikk fast jobb