Slik takler ledertalentet tidsklemmen

Lars-Erik Eriksen (33) er direktør i Storebrand med investeringsansvar for 30 milliarder kroner, sitter i tre styrer, har tre små barn, og trener tre ganger i uken.  

ORDNING OG REDA: Det er fint lite som minner om småbarnskaos når familien Weber Eriksen spiser middag - og E24 kommer på besøk. Fra venstre: Elise (7), Lars-Erik (33), Morten (5), Maja (3) og Kaja.
Publisert:

Akkurat når barna er lagt om kvelden, før Lars-Erik Eriksen skal ta fatt på kveldsjobbingen, smetter han gjerne ut for en times treningsøkt.

- Jeg trener bare tre ganger i uken. Jeg skulle gjerne ha trent mer, men det er noe av det jeg må prioritere bort, sier han forklarende.

Samtidig skal det raskt skytes inn at han har en fortid som en av landets mest lovende juniorer innen skiskyting. Nå handler trening vel så mye om velvære og mental balanse som fysisk vedlikehold, understreker Eriksen.

Ved siden av en krevende jobb som investeringsdirektør og leder av Storebrands fondsforsikring, sitter 33-åringen i styrene til tre av konsernets selskaper.

Til daglig leder han 16 ansatte og har ansvar for en bunnlinje på 100 millioner kroner og en investeringskapital på over 30 milliarder.

Eriksen er kåret til å være blant de ti øverste i kåringen Ledertalentene i regi av E24.

«Alle» trener og har hushjelp

Lars-Erik Eriksen (33)

På mange måter gir Lars-Erik Eriksen et representativt bilde på statistikken som kommer frem i en undersøkelse E24 har gjort blant topp100-vinnere av Ledertalentene i år, 2012 og 2011.

Her kommer det frem at 56 prosent har barn. Av de med barn trener 81 prosent regelmessig, hvorav 46 prosent tre til fire ganger i uken og 14 prosent trener fem til seks ganger i uken.

Videre er det tydelig at unge ledere som har stiftet familie kjøper seg hjelp, enten ved husvask (65 prosent), betale for matinnkjøpene leveres hjemme (12 prosent), og barnepass (8 prosent).

Mer om undersøkelsen i faktaboksen til høyre.

Droppet Facebookog Birken

Ledertalentet mener det er spørsmål om prioriteringer, dersom man ønsker en bratt karrierekurve og familieliv.

Hund og andre kjæledyr er fullstendig uaktuelt. Også TV-serier og jakt med brødrene er ikke på listen over fritidsaktiviteter for tiden.

- Birken krever for mye logistikk og tar for mye tid. Derfor blir det Holmenkollmarsjen, den er jo her i marka, sier Eriksen og henviser til at han bor i Lommedalen.

Andre som har merket at han lever et hektisk liv er vennene, forteller han.

- Det blir ikke mye tid til venneaktivitet. Men de fleste har barn selv, så de skjønner jo situasjonen, sier Eriksen.

For å kombinere en lederjobb med småbarnslivet bruker han en metode fra tiden som aktiv idrettsutøver.

- Da jeg drev med skiskyting handlet det om periodisering, det betyr full gass når man trener, og så total avkobling og restitusjon. Når jeg skal jobbe utenfor kontortid setter jeg av et par timer til det. Da er det ingen som blir skuffet eller overrasket over at jeg har fokus på jobb. Det tror jeg er mye bedre enn å sitte med mobilen i hånden hele kvelden og sende ut noen e-poster her og der.

Dermed er det heller ikke tid til å være på Facebook.

- Jeg vil heller ha ordentlig kontakt når vi først møtes, sier Eriksen.

- Men jeg bør vel få meg en konto før barna i det minste, legger han til.

Ektefellen jobber deltid

For å skjerme mest mulig tid til familien i helgene, velger Lars-Erik Eriksen heller å jobbe mer midt i uken. Til sammen anslår han at en vanlig arbeidsuke består av om lag 50 til 60 timer.

- Det er fullt mulig å få til både familie og karriere. Men da må du velge bort det meste andre. For meg er prioriteringene slik: Familie, jobb, og så sniker jeg inn litt trening. Men nå får jeg sikkert høre det fra vennene mine, sier ledertalentet lattermildt.

Småbarnsfaren har tre barn mellom tre og syv år. Han og kona Kaja Weber Eriksen har blitt enige om at hun jobber 60 prosent for tiden.

- Det livet du lever hadde kanskje ikke gått om begge jobbet fulltid?

- Jo, det tror jeg. Men det ville antagelig ha gått noe på bekostning familielivet, og det er ikke slik vi ønsker å gjøre det, sier han.

Selv om Storebrand-direktøren både lager pizza hver fredag, og stort sett henter og leverer barna i barnehagen en gang i uken, er det ingen tvil om at karriereløpet hans er mulig takket være samarbeidet på hjemmebane.

- Helt ideelt sett skulle jeg selvfølgelig hatt mer tid til barna. Likevel føler jeg at jeg har en god balanse mellom spennende jobb og et rikt familieliv. Men, så klart. Jeg kan takke arbeidsfordelingen med kona for at jeg kan satse så mye på jobben.

- Jeg vil heller ikke underslå at jeg har kjent på følelsen av å ikke strekke helt til, som mange andre kanskje også gjør, legger Eriksen til.

LES MER:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om