Vil ha slutt på «drittpakker»

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth mener interne krefter driver en svertekampanje mot henne og andre i selskapets ledelse.

TYDELIG: Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge tar et oppgjør med kulturen i selskapet.
  • E24
Publisert:

I et blogginnlegg lørdag beskrev Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth en rekke negative medieoppslag om Innovasjon Norge de siste ukene og det hun kaller drittpakker.

Til Dagens Næringsliv tar Traaseth saken et steg videre og mener at noen er etter henne i forbindelse med den omstillingen organisasjonen nå skal gjennom.

– Vi opplever en svertekampanje mot Innovasjon Norge og den endringsprosessen vi står i. Det er naturlig å gå etter ledere og nøkkelpersoner som representerer prosessen, sier hun til avisen.

«Ukultur»

Allerede i oktober varslet Traaseth om «ukultur» i selskapet, og sier til Dagens Næringsliv at hun mener hun har full støtte fra tillitsvalgte i selskapet. Traaseth sier til avisen at hun ønsker ikke å svare på hvor varslingene kommer fra, men bekrefter at det dreier seg om svertekampanjer både utenfra og internt i Innovasjon Norge.

Les også

Innovasjon Norge etter lekket notat: – Ingen planer om ny nedbemanning

I blogginnlegget nevner Traaseth særlig ni saker som er oppfølgere av Dagsavisens artikkel «Svingode topplønninger i Innovasjon Norge», der det «slås intern alarm om lønnsgaloppen» blant lederne i Innovasjon Norge.

Artikkel har bakgrunn i et lekket notat Traaseth mener ble gitt til mediene for å sverte.

Hvis du ser på hvilke overskrifter notatet medførte, er det vel opplagt at motivet ikke var for å motivere eller bidra positivt i en endringsprosess som nærmer seg ferdigstillelse, sier Traaseth til Dagens Næringsliv.

Avviste nedbemanning

Det siteres også fra notatet at nedbemanning kunne bli nødvendig om Innovasjon Norge ikke endret lønnspolitikk eller fikk større bevilgninger.

Men Traaseth og Innovasjon Norge gikk i etterkant av Dagsavisen-artikkelen ut og avviste at det ville komme ytterligere nedbemanninger i Innovasjon Norge som følge av endringer i lederlønner i selskapet.

Les også

Traaseth: – I 2014 fikk vi en «wake up call»

Hun legger til at hun vil fortsette med fasen Innovasjon Norge nå er på vei gjennom, og vil jobbe videre med å takle «ukulturen» som nå er oppstått.

Les Dine Pengers portrett med Anita Krohn Traaseth: – Jeg elsker å bli undervurdert

Les også

Innovasjon Norge etter lekket notat: – Ingen planer om ny nedbemanning

Les også

Høye lønninger kan gi nedbemanning i Innovasjon Norge

Les også

Her jobber de med å finne årets ledertalent

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Innovasjon Norge-Traaseth:
    – Innforstått med at bloggerrollen vil skape reaksjoner

  2. Norske gründere med opprop til støtte for Traaseth

  3. Dette er konfliktene med Innovasjon Norge-sjefen

  4. Aftenposten: Traaseth fikk skriftlig advarsel med 13 forbedringspunkter i 2016

  5. – Innovasjon Norge er en gutteklubb