- Reiser til Singapore for gründerdrømmen

BI-studenten Christian Høie Lie og sytten andre studenter skal tilbringe ferien på å jobbe for oppstartsselskaper i Singapore.

UT PÅ TUR: BI-student Christian Høie Lie skal for første gang reise til Singapore for å lære om gründervirksomhet i Asia. Han tror dette vil gi ham et fortrinn i arbeidslivet.
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

For de fleste innebærer sommeren enten ferie eller sommerjobb i hjemlandet. BI-studenten Christian Høie Lie og sytten andre studenter har imidlertid valgt å vie sommerferien til gründerdrømmen. Om to uker reiser studentene på et tre måneders opphold i Singapore for å lære om gründerdrift i Asia.

- Å starte egen bedrift en dag er definitivt en drøm for meg, og jeg tror at denne regionen vil bli gjeldende i årene som kommer, og dersom en ønsker å skaffe seg en god posisjon i næringslivet generelt, så er det her en bør ha kontakter, sier Lie til E24.

Les også

Kjenner du Årets student?

Gründerskolen har eksistert siden 1999 etter at Universitetet i Oslo først tok initiativ til prosjektet.

POSITIV: Kommuniskasjonsdirektør Øyvind Lind-Fossen i NHO.

Norge kan bli flinkere

Gründerskolestudentene kan velge mellom fire ulike destinasjoner å ta sitt utenlandsopphold: Boston, San Francisco, Houston eller Singapore. Studentene jobber om dagen for diverse oppstartsbedrifter, og tar kveldskurs på forskjellige universiteter om kvelden.

NHO mener dette er svært positivt for norsk næringsliv og et område der Norge fortsatt har mye å hente.

- Norge har forbedringspotensialer innenfor flere områder. Omfanget av oppstartsbedrifter og personer som danner egne selskaper er relativt lav i Norge sammenlignet med andre OECD-land, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Lind-Fossen i NHO til E24.

Her kan du nominere Årets student

Helt sentralt

Han legger til at Norge må bli bedre på innovasjon og gründervirksomhet dersom vi ønsker å ha et konkurransedyktig næringsliv.

- Dette er helt sentralt for et land med høyt kostnadsnivå. Norge kan ikke konkurrere på lave lønninger og dårligere velferdsnivå. Å drive kontinuerlig innovasjon er derfor helt sentralt for å styrke konkurransekraften til næringslivet, sier Lind-Fossen.

I tillegg peker han på at næringslivet må stimuleres ved at det hele tiden tilføyes nye selskaper i markedet.

Les også

Slik skiller du deg ut som student

NHO er ikke alene om å mene at slike tiltak vil bli sentrale for å opprettholde norsk næringslivs posisjon i fremtiden. Også direktør for entreprenørskap og internasjonal forretningsutvikling Ketil Lundgaard i Innovasjon Norge mener at gründervirksomhet er livsviktig for norsk næringsliv.

- Forskning viser at innovasjon og entreprenørskap har avgjørende betydning for verdiskaping, sier han.

Ifølge Lundgaard står små og unge bedrifter for en svært stor del av verdiskapningen i Norge.

Tenker litt på CV-en

Flere av de største selskapene i Norge er klare på at de ønsker seg ansatte som enten har studert, eller jobbet i utlandet. Statoil, som ble kåret til den mest populære bedriften av studentene i årets Universum-undersøkelse, er blant selskapene som har uttalt at de kun ansetter folk som har utenlandserfaring.

- CV-en var ikke det jeg tenkte mest på da jeg søkte på Gründerskolen, men jeg skal ikke nekte for at jeg tenkte litt på det. Særlig fordi jeg ikke har noen erfaring fra utlandet fra før av, sier Lie til E24.

Les også

Tjener millioner på at folk sjekker klokken på andre siden av verden

BI sier de vil fortsette å satse på Gründerskolen i fremtiden.

- Det er viktig at studier ikke bare består av teorier løsrevet fra den virkelige verden. Teorier og praksis bør kobles på nye måter, sier kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine ved Handelshøyskolen BI.

Les også:

Utenlandsturer, show og løpetreningEksstudenter skylder staten fire milliarderUniversum: Hard kamp om kvinnene- De vil måtte omskoleresVil ikke hjem til Norge

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Skole og utdanning

Flere artikler

  1. - Få oppstartselskaper vokser nok til at det blir suksess

  2. – Hadde ingen ambisjoner om å bli gründer

  3. NHO og Econa er enige: Dette er urovekkende

  4. – IT-studentene blir headhuntet før de rekker å starte gründervirksomhet

  5. – Noen av dem jobber over 20.000 timer i året uten å tjene noenting