Finanssektoren vil jobbe sammen for likelønn

Finansforbundet og Finans Norge ble natt til onsdag enige om et anbefalt forslag i årets tariffoppgjør for finanssektoren. Partene vil arbeide i lag for likelønn i næringen.

ENIGHET: Finansforbundet og Finans Norge ble natt til onsdag enige om et anbefalt forslag i årets tariffoppgjør for finanssektoren.
Publisert: Publisert:

– Jeg er fornøyd med at vi har fått gjennomslag for å styrke innsatsen for likelønn i finans. Vi har stått imot press på arbeidstidsbestemmelsene, utvidelse av normalarbeidsdagen samt arbeidsgivers ønske om å fjerne ordningen med en time kortere daglig arbeidstid for ansatte mellom 64 og 67 år, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman.

Finansforbundet er skuffet over at Finans Norge ikke ville imøtekomme kravene om rett til kompetanseheving for alle.

Det økonomiske resultatet innebærer et generelt tillegg per 1. mai på 1.550 kroner. Dette er på nivå med resultatene i andre oppgjør i år. Lønnsregulativet utvides med fire trinn, slik at forbundets innflytelse på lønn gjelder for ansatte med lønn opptil 872.000 kroner.

Partene er enige om at likelønnssituasjonen i finansnæringen skal forbedres vesentlig. Det opprettes et partssammensatt utvalg som blant annet skal foreslå nøkkelparametre for å måle utviklingen for likelønn og likestilt deltakelse for kvinner og menn i finansnæringen.

– Likelønn for kvinner og menn bør være en selvfølgelighet i dag. Finansnæringen er beskrevet som en versting på dette området. Det kan vi ikke akseptere at den er, sier Hellman.

Les også

LO-lederen til angrep på hotellkongene

Les også

Nå reiser svenskene hjem

Les også

Mennene regjerer i oljefondet

Publisert:

Her kan du lese mer om