Myrseth dropper forvaltning – blir kryptosjef

Aksjeplukker Stig Myrseth gir seg i Dovre Forvaltning. Blir sjef i norske Kryptovault.

GIR SEG SOM FORVALTER: Stig Myrseth, sjef og grunnlegger i Dovre Forvaltning, forlater selskapet. Nå blir han sjef i Kryptovault.

Foto: Gediminas Zilinskas
Publisert:

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning legger forvaltningen til side og blir administrerende direktør i selskapet Kryptovault, hvor han også har kjøpt en andel på 7 prosent, ifølge Finansavisen.

Gründerselskapet fra Stavanger holder blant annet til i Norske Skogs gamle lokaler på Follum, hvor de tilbyr utvinning av kryptovaluta på vegne av kunder.

Ifølge avisen har selskapet allerede sikret seg en ordrebok verdt én milliard kroner, hovedsakelig fra asiatiske kunder.

– Vårt langsiktige mål er å bli en one-stop-shop og et powerhouse innen blockchainøkonomien. I den forbindelse kan det bli aktuelt med en børsnotering, blant annet slik at vi kan bruke aksjer som oppgjørsmiddel ved oppkjøp, sier Myrseth til avisen.

Les også

Forvalter om ny bitcoin-teknologi: Kan bli en «game changer»

Frykter for Dovre

Videre skriver Finansavisen at Myrseth frykter for Dovre Forvaltning.

Teknisk sett er det nemlig The Nordic Group (TNG) som eier samtlige aksjer i selskapet. TNG er også morselskapet til Nordic Securities, som i februar ble siktet av Økokrim for brudd på god forretningsskikk etter verdipapirloven.

Eierskapet til Dovre Forvaltning, som TNG skaffet seg for rundt to år siden, er ennå ikke godkjent av Bank of Lithuania, som Dovre Forvaltning sogner til.

Les også

Mener meglerhusets kunder var «dødsdømte»: – Systematisk bedrag

– Slik situasjonen er nå, ser det mørkt ut. Én ting har jeg lært: En finansinstitusjon er avhengig av tillit, sier Myrseth til Finansavisen.

Om Dovre Forvaltning skal overleve på sikt, må en ny eier overta, mener han.

– Hvis dagens situasjon med Nordic som ikke-godkjent aksjonær fortsetter, vil Dovre kveles sakte, men sikkert av usikkerheten det skaper, og selskapet vil forvitre, fortsetter Myrseth.

Les også

Forvalter om ny bitcoin-teknologi: Kan bli en «game changer»

Les også

Ser to faktorer som driver børsfallet

Les også

Bredt kryptofall – Ripple-kursen ned 25 prosent

Her kan du lese mer om