Harvard kutter staben

Toppuniversitet får ikke nok pengegaver.

«INGEN OPPSIGELSER»: Under årets gradueringsseremoni hadde avgangsstudentene en stille protestaksjon.

BRIAN SNYDER
  • Mona Bristøl
Publisert:,

Harvard University, som regnes som verdens rikeste utdanningsinstitusjon, må si opp ansatte etter at den finansielle krisen har ført til store tap i milliard-donasjonene, skriver Reuters.

275 må gå

I løpet 2009 er det beregnet at summen av pengegavene har falt med 30 prosent, det kreves derfor store kutt i budsjettet.

I tillegg til at 275 ansatte må gå, er 40 tilbudt redusert arbeidstid.

Kuttene vil først og fremst gå ut over administrasjonen, kontoransatte og tekniske jobber, og vil finne sted i løpet av denne uken og neste, skriver Marylin Hausammann , visepresident for personalavdelingen, i en e-post til ansatte og lærerstaben.

Universitetskrise

Harvard University har 16.000 ansatte, og kuttene vil derfor påvirke kun en liten del av staben. Likevel viser nedskjæringene at resesjonene nå har nådd USAs eldste utdanningsinstitusjon for høyere utdannelse og andre universiteter som er avhengig av store pengegaver.

Ved slutten av regnskapsåret i fjor, som sluttet 30. juni 2008, var de samlede donasjoner på 37 milliarder dollar. I år vil summen trolig ha falt til 25 milliarder dollar. Pengegavene finansierte en tredjedel av Harvards budsjett i 2008.

Les også: Forbruket øker i USA

På topp

Universitet er listet som nummer én på de fleste rankinger over verdens beste universiteter, og en MBA ved skolen koster rundt 230.000 norske kroner per år.

- Alle tiltakene vi har gjennomført for å redusere kostnader har blitt gjort med det mål å opprettholde Harvards kvalitet i fremtiden, samtidig som vi har minimert følgene for våre ansatte, sier Hausammann.

Les også: 2200 søker McDonald's- jobb daglig

Flere nyheter fra E24

Flere artikler

  1. Gir 2,2 milliarder til Harvard

  2. Universitet taper 2,8 mrd. på rentespekulasjon

  3. Paulson gir over 3 milliarder til Harvard University

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil lære 90.000 ansatte å kode

  6. Amerikanske delstater på konkursens rand