NHO: - Norwegian har fulgt alle spilleregler så langt

NHO har ingen innvendinger mot Norwegians forhandlingstaktikk i årets svært vanskelige lønnsoppgjør med de kabinansatte.

SIER LITE: Direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, vil ikke spekulere i Norwegians videre planer for tiltak mot streiken.
  • Caroline Enge
Publisert: Publisert:

- Vi kan ikke ta stilling til det som kan komme til å skje i en potensiell streikesituasjon, sier Torbjørn Lothe, administrerende direktør i NHO Luftfart til E24.

- Komplisert

Norwegian har varslet at dersom den pågående streiken trappes opp, vil de streikende kabinansatte erstattes av innleid mannskap. Fredag ble det også kjent at selskapet trekker tilbake de ansattes goder i form av rabatterte billetter.

- Dette er en vanskelig sak med steile fronter, det er ingen tvil om det, sier Lothe.

NHO vil likevel ikke ta stilling til om medlemsselskapet Norwegians tiltak så langt i streiken har vært riktige.

- Det vi har sagt er at vi forutsetter at Norwegian følger de spillereglene som finnes i norsk arbeidsliv.

- Selv om det kan innebære streikebryteri?

- Dette er til tider svært kompliserte juridiske spørsmål, og Norwegian har ennå ikke gjennomført disse planene, derfor kan vi ikke spekulere i hva som kan komme til å skje, sier Lothe.

NHO mener kravene til Parat om norske tariffavtaler for ansatte i utenlandske selskaper, det vil si Danmark, ligger langt utenfor rammene av lønnsforhandlingen.

Les også

Norsk Flygerforbund støtter Norwegian-ansatte

Fagbevegelsen reagerer

Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) etterlyser en uttalelse fra NHO, fordi de mener Norwegians håndtering av konflikten «rokker ved respekten for grunnleggende rettigheter og spilleregler som hovedavtalestrukturen hviler på», skriver de i en pressemelding.

- Det virker som om YS og Parat forsøker å skape et bilde av at Norwegian oppfører seg som en røver, noe som er en avsporing i denne diskusjonen, sier Lothe i NHO Luftfart.

Han er ikke enig i at saken undergraver den norske forhandlingsmodellen.

- Alle spilleregler er så langt fulgt. Det er vanskelig å forholde seg til noe som ennå ikke har skjedd, derfor ser vi heller ikke hvordan det skal være tilfelle, sier Lothe.

Les også:

Ingen garanti for jobb etter streik for Norwegians danske kabinansatte- Norwegian-meklingen er vanskeligYtterligere tre hoteller ut i streik- NHO truer med lockout i Norwegian-meklingen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nytt streikevarsel kan utløse ny Norwegian-mekling

  2. Norwegian-streik: - Fra og med onsdag tas 650 piloter ut i streik

  3. - Stadig nye streiketrusler er ødeleggende for alle parter

  4. - Norwegian-meklingen er vanskelig

  5. Norwegians flygere klare for sympatiaksjoner