Dette er Østlandets fremste ledertalenter

Disse ti er alle blant de fremste talentene i landet, mener årets Ledertalentjury.

TI TALENTER: (Øverst fra venstre med klokkeretningen): Håkon Lofthus (27), Birgitte Ringstad Vartdal (35), Rasmus Figenschou (33), Marte Kopperstad (33), Jostein Eiesland (32), Silje Garberg Gangås (29), Odd Sverre Østlie (35), Asbjørn Lund Hansen (33), Dortea Gjervik (33) og John Sebastian Schmidt Slørdahl (32).
Publisert:

For fjerde gang kårer E24 i høst landets fremste ledertalenter under 35 år i næringslivet.

I løpet av de to siste ukene har vi kåret de beste i fire regioner - Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Sør-Vestlandet, og i dag er tiden inne for å se på Østlandets fremste talenter.

E24s jury får hvert år inn mange hundre nominasjoner, og tradisjonen tro er det bedrifter på Østlandet som er mest frempå med å nominere.

Det innebærer at konkurransen om å nå opp også er størst på Østlandet, og årets jury mener mange av østlandstalentene er blant de fremste i landet.

Øverst på listen for landsdelen finner vi i år en 32 år gammel strategidirektør - som i intervju med E24 beskriver seg selv som en arbeidsnarkoman.

Møt Årets Ledertalent på Østlandet:

John Sebastian Schmidt Slørdahl(32)

Strategidirektør, Telenor Norge

ÅRETS LEDERTALENT I ØST: John Sebastian Schmidt Slørdahl er strategidirektør i Telenor Norge.

John Sebastian startet sin karriere i McKinsey, dro videre til Orkla-gruppen og har nå nådd toppnivå i Telenor Norge der han han leder et team på fem, rapporterer til administrerende direktør og beskrives som intet mindre enn «et strategisk geni og en superressurs.»

Etter sivilingeniørstudier i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, tok John Sebastian en mastergrad i finans i Tyskland. Deretter var han fem år i McKinsey - hvor han fikk gå løs på forskjellige industrier og forretningsområder verden over.

Konsulentoppdragene tok ham blant annet til telecomsektoren i Øst-Europa, post-finanskrisens Storbritannia og til den fransktalende delen av Belgia.

John Sebastian har rukket mye på kort tid, men har også energi til overs for å dyrke sin lidenskapelige fotballinteresse - han er faktisk president i den norske supporterforeningen for bundesligalaget Borussia Dortmund.

Dette sier juryen:

Når John Sebastian blir satt på saken, vet man at han gjennomfører. Han er kort og konsis, tøff og direkte, men følger også opp slik at folk trives og yter sitt beste. Han er profesjonell, fleksibel og effektiv, og beskrives av omgivelsene som en «superressurs og et strategisk geni».

Les hele intervjuet med John Sebastian her: - Jeg er nok arbeidsnarkoman

MØT DE ANDRE REGIONVINNERNE:

SØR-VESTLANDET: Akso-direktør Ole (29): - Tenk ett steg fremover hele tiden

VESTLANDET: BT-direktør Andreas (32): - Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

MIDT-NORGE: Banksjef Mari (30): - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

NORD-NORGE: Bryggeridirektør Roger (34): - Vil bygge norsk industri for fremtiden

Toppen i øst

I alfabetisk rekkefølge følger her de andre ni talentene på Østlandet - som alle kjemper i toppen om plasseringer på Topp Ti-listen over ledertalenter i Norge.

AKSO-TALENT: Jostein Eiesland (32) gjør karriere i oljeservice.

Jostein Eiesland (32)

Vice President strategi, oppkjøp og sammenslåinger for forretningsområdet Subsea, Aker Solutions

Jostein har som 32-åring allerede sju års erfaring fra arbeid innen strategi, oppkjøp og sammenslåing, og leder i dag dette arbeidet i Aker Solutions globale Subsea-avdeling.

I «Akso» har han også lederansvar for et strategiteam på tre personer, og ofte prosjektlederansvar.

Før han gikk inn i oljeservice, har Jostein arbeidet med lignende forretningsområder i bransjer som kjemisk industri (Yara), og IT/Telecom (McKinsey).

Han er utdannet siviløkonom fra NHH, men startet studenttilværelsen med å ta et årsstudium i psykologi.

LES OGSÅ: USAs ambassadør: Jeg lover å ikke stjele talenter fra Norge

DNB-TALENT: Rasmus Figenschou (33) kan sin Shakespeare, men er nok enda bedre med tall. Nylig ble han sjef for bankvirksomheten mot bedriftsmarkedet i DNBs datter i Estland: DNB Bank Estonia.

Rasmus Figenschou (33)

Direktør for bankvirksomhet mot bedriftsmarkedet, DNB Bank Estonia

På kun fem år har Rasmus gått fra analytiker til lederposisjon i Norges største bank, DNB.

Nylig flyttet han til Tallinn for å lede bankvirksomheten mot bedriftsmarkedet i DNBs heleide datterselskap i Estland, DNB Bank Estonia. I Estland har Rasmus fullt personal- og resultatansvar for denne porteføljen, og han sitter også i bankens styre.

Rasmus ble som student tidlig lagt merke til og har mottatt en rekke priser og utmerkelser underveis i utdanningsløpet i Sveits og USA. Fra DNB fikk han fullt stipend til å dekke MBA-studiene ved IMD i Lausanne i Sveits.

Han beskrives som et ledertalent som imponerer omgivelsene med sine fagkunnskaper, men også med sine kunnskaper om ny teknologi og Shakespeare. Han fremheves også som en utmerket foredragsholder og samarbeidspartner.

LES OGSÅ: De har kåret årets ledertalenter

STRATEGI-TALENT: Silje Garberg Gangås rykket opp i rekkene i Orkla da konsernet gjorde store endringer i ledergruppen i vår.

Silje Garberg Gangås (29)

Corporate Business Advisor to President & CEO

Da Bjørn Wiggen fikk sparken som konsernsjef i Orkla i april 2012, rykket Silje opp fra å være prosjektleder til å bli strategisk rådgiver den nye Orkla-sjefen Åge Korsvold og resten av ledelsen.

Hun gir ledelsen råd innen merkevarekonsernets strategi, sammenslåing og oppkjøp og større prosjekter.

Da kommer prosjektledererfaringen fra området for forretningsutvikling godt med, der hun normalt ledet team på mellom 20 og 50 medarbeidere - hentet fra innland, utland, ulike deler av konsernet og utenfra.

Silje er utdannet siviløkonom fra NHH og startet karrieren i arbeidslivet i konsulentselskapet The Boston Consulting Group.

LES OGSÅ: Blir toppsjef i børsgigant for andre gang

BOLIG-TALENT: Dortea Gjervik er boligbyggekjeden Block Watnes økonomisjef.

Dortea Gjervik (33)

Økonomisjef, Block Watne

Dortea er økonomisjef med ansvar for områdene controlling, lønn og regnskap, samt all rapportering til konsern og ansvar for IKT-området.

Hun har tilsammen 14 ansatte. Dortea kommer fra Måløy og har en bachelorgrad i forretningsadministrasjon fra European Business School i London, der hun skrev avsluttende oppgave om EUs importrestriksjoner på norsk laks.

Hun har vært controller ved hovedkontoret i Fjord Seafood ASA, siden i Ringnes.

Sjefen i Ringnes tok henne med videre som sjef for regnskapsavdelingen til rigg-selskapet GGS i Singapore.

Deretter gikk hun over til sin nåværende stilling, der det ble et bredere økonomisk fokus i boligbyggerselskapet Block Watne. Selskapet hadde i 2011 en omsetning på 2,1 milliarder kroner og er eid av BWG Homes ASA.

LES OGSÅ: Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

KONSULENT-TALENT: Asbjørn Lund Hansen er den yngste partneren i McKinsey & Company Oslo.

Asbjørn Lund Hansen (33)

Partner, McKinsey & Company

Asbjørn er partner i McKinsey, og jobber hovedsakelig med klienter innenfor telekommunikasjon og media på global basis.

Han har til en hver tid kontrollen med 3-4 prosjektteam, og i tillegg har han lederroller innen fagfeltet markedsføring og salg i McKinsey i Europa.

Han ble valgt til partner høsten for ett år siden, og er for tiden den yngste av partnerne i McKinsey Oslo. Asbjørn supplerte siviløkonomutdannelsen fra BI med en mastergrad i økonomi fra London School of Economics.

LES OGSÅ: Datanerder er ikke som andre ledere

BANKTALENT: Allerede i 2006 ble Marte Kopperstad (33) omtalt i Kapital i forbindelse med tidsskriftets artikkelserie om «unge talenter i Business».

Marte Kopperstad (33)

Leder for strategi og forretningsstøtte og Leder for sentralbord og intern support, Nordea

Som Head of Strategy & Business Support for Nordea i Norden, leder Marte en enhet på 45 ansatte, fordelt på fire nordiske land, og har direkte personalansvar for seks personer. Teamet drifter Nordeas sentralbord, samt bankens interne servicesenter for alle ansatte.

Marte er også ansvarlig for et business support team som assisterer ledergruppen til Nordeas Group Services med utarbeidelse av strategi, operasjonell og strategisk kommunikasjon, resultatstyring og oppfølging av enhetens prosjektportefølje.

Ifølge Nordea har Marte med suksess ledet forskjellige team i selskapet siden 2008. De fremhever hennes evne til å sikre en samlet enighet om strategi og retning, samt gi de ansatte en forståelse for deres bidrag til firmaets verdiskapning.

Før hun startet i Nordea jobbet Marte i Citigroup, der hun ble plukket ut til det prestisjefylte Global Leadership Program, som er Citibanks globale program der fem ledere hvert år får muligheten til å tilbringe tre måneder på hovedkontoret i USA.

LES OGSÅ: Ledertalentene: Slik blir listen til

DIGITAL-TALENT: Håkon Lofthus er et ettertraktet digitaltalent, som nå skifter jobb fra First Hotels til NetCom.

Håkon Oterholm Lofthus (27)

E-Commerce Manager, First Hotels

Totningen Håkon har som E-Commerce Manager for First Hotels det overordnede ansvaret for hotellkjedens onlinestrategi.

I sin tid i First Hotels har han hatt ansvaret for hotellkjedens digitale strategi - og da nye nettsider ble lansert for et drøyt år siden, inkluderte prosjektet ikke bare en ny web-layout, men Håkon tok ansvar for å øke den digital kunnskapen i organisasjonen, bygge opp et nytt web- team, og innførte en ny prisstrategi for kjeden, som har 57 hoteller i Skandinavia.

Håkon har tre års utdanning i markedskommunikasjon fra BI, og har i det daglige også ansvar for så vel online-trafikk som online-omsetning i First Hotels.

Han beskrives som et talent man ikke vil miste - og er ifølge sine overordnede faglig imponerende, uredd og likefrem, men begrunner alltid sine lederbeslutninger i fakta heller enn synsing. Håkon har som sin store styrke evnen til å kommunisere med alle - uansett hvem, sier kollegaer.

Nylig ble det klart at han skifter jobb fra november. 27-åringen har takket ja til å gå over til TeliaSonera Norge/NetCom, der han får ansvar for NetComs online- salgskanaler mot privatmarkedet.

LES OGSÅ: Må permittere trekvart stab: - Det er en del av oppgaven til en leder

«EN KRIGER»: Kollegaer av Birgitte Ringstad Vartdal (35) i Golden Ocean Management mener hun er en leder man kan stole på i enhver sammenheng - og at hun er den man tar med seg «i krigen».

Birgitte Ringstad Vartdal (35)

Finansdirektør, Golden Ocean Management

Tørrlastrederiet Golden Ocean Management - Gogl på Oslo Børs - har en markedsverdi på rundt 2 milliarder kroner, og som CFO i selskapet har Birgitte det overordnede ansvaret for selskapets finansielle situasjon, samt personalansvar for avdelingene for regnskap- og finans.

Birgitte har en svært høy standing i Golden Ocean, og er en respektert finansdirektør som fremheves som svært innovativ.

Selv har hun ikke hatt noen spesiell plan om å gå inn i shipping, men har gjort karriere ved å stole på en enkel leveregel: å gripe mulighetene når de dukker opp.

Hun er sivilingeniør i fysikk fra NTNU, og har ifølge sine medarbeidere en herlig harmoni mellom fagkunnskap og personlighet.

Etter fysikkstudiene bygde hun på ved Heriott Watt University i Edinburgh med en master i finansiell matematikk. Den matematiske forståelsen gjør økonomi enkelt for Birgitte, noe som har bidratt til den raske klatringen hos forrige arbeidsgiver, The Thorvald Klaveness Group, der hun fikk sin første lederstilling som 29-åring.

LES OGSÅ: Drittjobb-kommentator: - Det finnes ingen superledere

GLOBALT TALENT: Odd Sverre Østlie er en av topplederne i det globale nettverks- og kommunikasjonsselskapet Cisco Systems.

Odd Sverre Østlie (35)

Kommersiell direktør for Samhandlingsteknologi, Cisco Systems

Odd Sverre er forretnings- og teknologilederen som har tatt steget ut av Norge og inn på det globale markedet med stor suksess.

Som kommersiell direktør i Cisco Systems forretningsenhet Collaboration Technology Group (Samhandlingsteknologi), har Odd Sverre løsning- og markedsansvar for en lang rekke produkter og tjenester med en totalomsetning på 30 milliarder kroner, og lederansvar for et globalt team på rundt 250 medarbeidere innen områdene forretnings- og markedsstrategi, prising, salg, lisensiering og løsningsutvikling og salgsstøtte.

Odd Sverre beskrives som ekstremt pliktoppfyllende og ambisiøs, god til å bygge team og en veldig involvert leder. Hans unike kommersielle forståelse for teknologiske løsninger trekkes frem som en av hans sterkeste sider.

Han er utdannet sivilingeniør innen Industriell økonomi og teknologiledelse, og ble for belønnet med førsteplass og tittelen «Årets student» i en europeisk konkurranse på dette fagområdet.

Før han begynte i Cisco, har Odd Sverre arbeidet i Tandberg, Microsoft, McKinsey og Telenor.

LES OGSÅ:

Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

Dette er Midt-Norges største ledertalenter

Dette er Vestlandets fremste ledertalenter

Dette er Sør-Vestlandets fremste ledertalenter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om