Internasjonale studenter i USA kan bli tvunget til å reise hjem

Internasjonale studenter i USA vil ikke få visum dersom all undervisning ved universitetene blir digital i høstsemesteret.

Studenter utenfor biblioteket ved Harvard. Bildet er tatt i august i fjor.

Charles Krupa / AP
 • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:

Det opplyser amerikanske myndigheter mandag kveld norsk tid.

Dersom undervisningen foregår på nettet må studentene reise hjem, eller risikere å bli tvunget til å forlate landet, skriver CNN.

Regelen vil ramme tusenvis av utenlandske studenter, både ved universiteter og yrkesfaglige studier, ifølge kanalen.

En rekke utdanningsinstitusjoner har allerede bestemt at undervisningen fremover vil foregå på nettet.

– Amerikanske myndigheter vil ikke utstede visum til studenter som går på skoler med utelukkende digital undervisning i høstsemesteret. De vil heller ikke få lov til å reise inn i landet, heter det i uttalelsen fra amerikanske immigrasjonsmyndigheter, ifølge CNN.

Studenter som ønsker å bli værende må skrive seg inn på skoler eller andre læresteder som kan tilby vanlig undervisning.

Kutter ikke i skolepengene

Harvard opplyser mandag at mindre enn 40 prosent av bachelorgradsstudenter vil få lov til å oppholde seg på universitetsområdet samtidig neste semester, skriver The New York Times.

Skolepenger og avgifter vil imidlertid forbli like høye, ifølge avisen. For det kommende semester ligger dette beløpet på rundt 54.000 dollar, som tilsvarer i overkant av 500.000 kroner.

Store deler av undervisninger ved universitetet vil være digital, også for dem som bor på campus.

Sendes hjem til våren

Universitetet opplyser at alle studenter som skal starte ved universitetet til høsten vil få oppholde seg på campus det kommende semesteret.

– Dette for at de skal få muligheten til å tilpasse seg studentlivet, og for at de skal få kontakt med forelesere og klassekamerater, heter det i en uttalelse fra Harvard.

De ferske studentene vil imidlertid bli sendt hjem til våren, for å slippe til avgangsstudenter før avsluttende eksamener.

Universitetet skriver at avgjørelsen kommer etter at antall smittede i noen stater har økt kraftig den siste tiden, spesielt blant unge mennesker.

Harvard opplyser at de har forståelse for at flere vil bli skuffet over nyheten. Ifølge The New York Times har universitetet etablert et eget team med rådgivere, som skal ha samtaler med studenter som vurderer å droppe ut av studiene.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. USA
 3. Visum
 4. Utdanning
 5. Student

Flere artikler

 1. California saksøker Trump-administrasjonen

 2. Betalt innhold

  Studentene strømmer ikke lenger til amerikanske eliteskoler

 3. Nettunderviser: Syvdobling av antall nye brukere – inntektene uteblir

 4. Regjeringen med nye tiltak: – Må sette det sosiale livet vårt på vent

 5. Helsedirektoratet anbefaler nye tiltak