Statoil-oppsagte i USA måtte gå på dagen

En rekke ansatte ved Statoils kontorer i USA fikk i forrige uke beskjed om at de måtte slutte på dagen, ifølge Stavanger Aftenblad. De overtallige ble etter oppsigelsen geleidet ut av sikkerhetsvakter.

MÅTTE GÅ PÅ DAGEN: Oppsagte Statoil-ansatte i USA ble bedt om å gå på dagen. De overtallige ble etter oppsigelsen geleidet ut av sikkerhetsvakter.
Publisert:

Hittil har selskapet klart å kutte rundt 100 stillinger i USA, men flere må slutte de neste månedene – til sammen skal rundt 150 av de om lag 1.000 ansatte bort, skriver Aftenbladet.

Kommunikasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil ønsker ikke å si hvor mange som har takket ja til frivillige løsninger og hvor mange som ikke gjorde det, men ifølge avisas opplysninger blir 70 ansatte sagt opp.

Individuelle samtaler

– I sist uke ble alle ansatte ved Houston- og Austin-kontoret kalt inn til

https://api.e24.no/integrations/static/59aa2972-3289-455f-a89a-383b83dd8e22

individuelle samtaler med sin nærmeste leder og en representant for personalavdelingen. Der fikk de opplyst om de var innplassert i den nye organisasjonen eller ikke, forteller kommunikasjonsdirektøren.

– De som ikke fikk jobb videre, måtte gå videre til et nytt møte med personalavdelingen og karriererådgivere. Der leverte de inn ID-kort og datamaskin og gikk gjennom innholdet i sluttpakken. Deretter ble de fulgt til heisen av HR-ansatte og derfra geleidet ut av sikkerhetsvakter ved heisen, fortsetter han.

Les også: – Det ser bedre ut i oljemarkedet enn mange er klar over

Spillereglene i arbeidslivet i USA er ganske annerledes enn for eksempel i Norge. Det er ikke uvanlig at bedrifter sier opp ansatte på dagen, skriver Aftenbladet.

Øst-Europa

Tidligere denne måneden ble det kjent at Statoil fortsatt jobber med planene om å flytte flere hundre arbeidsplasser til et nytt lavkostsenter i Øst-Europa.

Stillingene som nå vurderes flyttet, ligger innenfor områdene kommunikasjon, personal, IT, eiendom, økonomi, finans og innkjøp.

Les også: Statoil klarer ikke å oppdage utslipp slik de skal: Har bedt myndighetene lempe på kravene

Statoil har allerede vært gjennom flere runder med kutt, og i løpet av neste år vil selskapet ha nedbemannet med rundt 20 prosent av antallet ansatte siden 2013.

En spørreundersøkelse gjort ved Offshore Technology Days (OTD), som avholdes i Stavanger denne uken, viser at mange bedrifter mener at oljeselskapene, med Statoil i spissen, har kuttet for hardt og for mye.

«Hele 84 prosent av oljeselskapene mener at operatørene har slipt sparekniven
for skarp, disse oppgir at kutt er nødvendig, men at de i praksis ble for
store», heter det i pressemeldingen.

Les også

Statoil sier opp 135 ansatte i USA

Les også

Nito-undersøkelse: En av fem ingeniører har gått med på lønnsfrys eller lønnskutt

Les også

Flere hundre Statoil-jobber kan bli flyttet til lavkostland

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om