Fra First House til Stortinget til Kruse Larsen

Torbjørn Sølnæs gikk fra PR-bransjen til politikken og nå tilbake til PR-bransjen igjen. Han tror han har høstet erfaring som er nyttig i begge type jobber.

BYTTER JOBB: Torbjørn Sølsnæs starter som seniorrådgvier i PR-byrået Kruse Larsen 1. februar 2016.
Publisert: Publisert:

I fjor ble han hentet av Høyre, fra jobben som rådgiver i PR-byrået First House, til en stilling som seniorrådgiver i Høyres stortingsgruppe. Nå forlater Torbjørn Sølsnæs (40) politikken til fordel for PR-bransjen igjen.

1. februar 2016 begynner han i PR-byrået Kruse Larsen AS som seniorrådgiver.

– Jeg fikk et tilbud som det var vanskelig å si nei til - en mulighet til å jobbe med Jan-Erik Larsen igjen og i hans nyoppstartede selskap. Larsen er en mann som jeg har lært mye av. Vi var kolleger i First House i sin tid, og gjorde mange spennende prosjekter sammen der, sier Sølsnæs til E24.

– Samtidig er ikke dette noe jeg gjør med helt lett hjerte, for jeg har trivdes godt med å jobbe med politikk og som rådgiver for Trond Helleland, legger han til.

Frem til nå har Sølsnæs hatt ansvar for strategisk kommunikasjon for parlamentarisk leder Trond Helleland i Høyre.

Les også

Sååå mye tjente han på karrierebyttet

Han jobbet også i Høyres stortingsgruppe i en tidligere periode, fra 2006 til 2010. Da var han ansatt som politisk rådgiver for partiets arbeidspolitikere, ifølge VG.

Sølsnæs tror det at han har erfaring fra både politikk og PR-bransjen er og har vært nyttig i begge type jobbene.

– Når man skal jobbe med rådgivning i næringslivet, er det viktig å ha en god forståelse av det politiske beslutningssystemet og hvordan ting fungerer i politikken. Og motsatt, når man holder på med politikk mener jeg det er bra at man har erfaring med hvordan ting oppleves i næringslivet, innsikt i hva som er viktig og hvordan det jobbes, sier han.

Les også

Slik «tjener» de på oljebremsen: Ingrid gikk fra oljejobb til Forsvaret

Kruse Larsen ble startet 1. april i år. Daglig leder Jan-Erik Larsen er glad for å få Sølsnæs med på laget.

– Han sto øverst på min liste over mulige nyrekrutteringer. Torbjørn har lang politisk erfaring på flere nivåer, og god oversikt over alle de sentrale politiske prosessene i Norge. Jeg kjenner ham ikke minst som en god kollega, og det er viktig i et lite firma som vårt, hvor vi jobber tett på hverandre og tett på kunden, sier Larsen i en pressemelding.

Les også

Hun blir ny Virke-direktør

Les også

– Det finnes aldri noe godt tidspunkt å slutte på

Les også

Han får ansvaret for Oljefondets eiendomsmilliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om