Storbank dømt til å betale erstatning til finansgambler

Storbanken Société Générale er dømt til å betale 450.000 euro i erstatning etter å ha gitt sparken til finansmegleren Jerome Kerviel, som for få år siden ble dømt for å ha gamblet vekk milliarder av bankens penger.

SEIER I RETTEN: Arkivbilde av Jerome Kerviel i forbindelse med en av mange rettssaker etter milliard-tapene han påførte sin tidligere arbeidsgiver Societe Generale.

Foto: Michel Euler Ap
  • NTB
Publisert: Publisert:

I dommen går det fram at Kerviel fikk sparken «uten noen seriøs grunn», og at banken var fullt klar over Kerviels lysskye virksomhet lenge før han ble oppsagt i 2008. Erstatningssummen tilsvarer over 4 millioner kroner.

Kerviel har lenge hevdet at han fikk rollen som syndebukk, og at sjefene hans lot som ingenting så lenge sjansespillet hans førte til at banken tjente penger.

Les også

Fransk ankedomstol opprettholder som mot megler

Han ble i 2010 dømt til tre års fengsel, men ble løslatt i september 2014 etter å ha tilbrakt mindre enn fem måneder i fengsel.

En advokat for Société Générale sier at dommen, som han kaller «skandaløs», vil bli anket. Han minner også om at Kerviel ble kjent skyldig i å ha gamblet vekk 4,9 milliarder euro, nærmere 40 milliarder kroner, av bankens penger.

Les også

Han må jobbe i 152.000 år hvis han skal betale giganterstatning

Les også

Kerviel går til sak etter svindel-anklagene

Les også

Kerviel: Middelmådig megler - kriminelt geni - filmstjerne

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Finanskrisen
  2. Euro

Flere artikler

  1. Storbanker får milliardbøter for renterigging

  2. Ikea i Frankrike dømt for spionasje mot ansatte

  3. Nordea kjøper SG Finans for 5,76 milliarder kroner

  4. – Kan tyde på at en æra er over

  5. Betalt innhold

    To dømt til fengsel for innsidehandel