Folket sier nei til ny arbeidsmiljølov

Nordmenn flest vil ikke ha regjeringens nye arbeidsmiljølov. 62 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling sier nei til forslaget om å åpne for flere midlertidige stillinger.

Statsminister Erna Solberg holdt denne uken sin halvårige pressekonferanse. Hun medgir at høsten har vært turbulent for mindretallsregjeringen, hvor Høyre og Fremskrittspartiet trenger støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

Terje Pedersen
  • NTB
Publisert: Publisert:

Bare 30 prosent mener regjeringen er på rett spor, skriver Klassekampen.

Det er flertall mot endringen i alle aldersgrupper, hos både kvinner og menn og på alle utdannelsesnivå.

LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen mener tallene bør få statsminister Erna Solberg (H) og arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) til å tenke seg om.

– Det er ikke bare toppene på Youngstorget som mener dette er en dårlig idé, slik regjeringen liker å fremstille det. Et klart flertall i folket går mot midlertidige ansettelser, sier Gabrielsen til Klassekampen.

Han mener den massive motstanden viser at den blåblå regjeringen ikke forstår folk flest.

– Denne regjeringen demonstrerer at de ikke har kontakt med folkemeningen. Vi har sett det i reservasjonsrettssaken og fordelingsprofilen i statsbudsjettet. Nå ser vi det samme i striden om arbeidsmiljøloven, sier LO-nestlederen. (©NTB)

Publisert:

Flere artikler

  1. Solberg advarer fagbevegelsen mot storstreik

  2. Midlertidige ansettelser holder seg lavt til tross for lovendring:– Noe av det første en Ap-regjering vil gjøre er å reversere loven

  3. LO-topp: – Jeg er svært skuffet

  4. LO-nestleder: – Nye regler i arbeidslivet det siste vi trenger nå

  5. Venstre vil stramme inn på midlertidige ansettelser