Omstridt redaktør trakk seg

Redaktør i Haugesunds Avis Jan Tore Hamnøy har sagt opp jobben som eneleder i Mediehuset Haugesunds Avis.

SLUTTER: Tidligere direktør og sjefsredaktør i Haugesunds Avis Jan Tore Hamnøy.
Publisert: Publisert:

25. november trakk Jan Tore Hamnøy seg som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Haugesunds Avis og som regiondirektør i Amedia, skriver fagbladet Journalisten.

Hamnøy var uten redaksjonell erfaring og har vært til dels svært omstridt.

Blant annet reagerte redaksjonsklubben sterkt da Haugesunds Avis ved en anledning i oktober 2013 brukte hele forsiden til en annonse.

Klubben rettet også forslag om mistillit, som de senere trakk, etter at det ble tilbudt sluttpakker til alle bedriftens ansatte i forbindelse med en nedbemanningsprosess samme høsten.

Mandag ble Arnstein Olaisen konstituert ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis.

– For meg har Hamnøy vært en god og inspirerende leder for Haugesunds Avis gjennom utfordringer som mediene sliter med. Han har vært en «do»-er og iverksetter som har gjennomført en god del endringer. Jeg ønsker ham lykke til i ny jobb, sier Olaisen til E24.

Styret har også satt konstituert økonomidirektør Øystein Vormestrand inn som administrerende direktør i mediehuset og som regiondirektør i Amedia.

– Styret ønsker nå å gå tilbake til en toledermodell, sier styreleder Nina Refseth til Journalisten.

– Vi mener en virksomhet på MHAs størrelse er best tjent med det. Stillingen som ansvarlig redaktør vil bli lyst ut så snart som praktisk mulig. Hva som skal skje med stillingen som administrerende direktør vil vi komme tilbake til, sier Refseth.

Konstituert redaktør Olaisen vil ikke uttale seg om hva han synes om Hamnøys beslutninger i som redaktør, men legger til:

– Jeg tror en toledermodell vil være enklere for oss. Med et tydelig skille mellom det redaksjonelle og markedsføring, sier han.

– Som konstituert redaktør kommer jeg først og fremst til å jobbe for det beste for journalistikken. Jeg kommer ikke til å sette i gang større omveltninger i avisens strategi nå – det får bli opp til en ny fast redaktør og ta. Uten at vi skal sitte stille for det, sier Olaisen.

Publisert: