Ledertalentene 2019

Tre år etter oppstarten er selskapet hans verdsatt til 60 millioner kroner

Ideen var i utgangspunktet å matche leietagere etter personlighet og interesser, men det var ikke økonomisk lønnsomt. I dag hjelper Unite Living utleierne og har omkring 3.700 leiligheter i forvaltning.

– Man trenger ikke høyere utdannelse for å lykkes, mener daglig leder og gründer av Unite Living, Christian Wierød. I desember i fjor ble virksomheten hans verdsatt til 60 millioner kroner.

Foto: Stig B. Fiksdal
  • Karoline Johannessen Litland
Publisert:

Etter å ha vært i militæret bestemte Christian Wierød seg for å reise verden rundt på jakt etter en forretningsidé. Da han var i Canada og havnet i et kollektiv med fem australiere han ikke kunne forstå hva sa, og som ikke forsto hans «norwenglish», trodde han at han hadde funnet gull. Han ville matche leietagere som ikke har råd til å bo alene, ut fra interesser og personligheter.

– Vi seks var ikke en god match, og jeg tenkte at det samme måtte gjelde i Norge, forteller han.

For 11. gang skal E24 kåre årets unge ledertalent, men vi trenger din hjelp: Vet du om et ledertalent under 35 år? Tips oss!

Var nær konkurs

Ideen førte til at Wierød i 2016 startet selskapet Unite Living sammen med en kompis. Planen var å skaffe én million kroner, ta over hele Norge, og få 20.000 brukere. Men alt gikk ikke etter planen. Å tjene penger på fattige studenter som ikke har råd til å bo alene, var vanskelig.

– Ideen var et bra sosialt prosjekt, problemet var bare at det var umulig å tjene penger, sier Wierød.

Derfor måtte gründerne endre kurs, og de hadde ingen tid å miste.

– Vi visste at dersom vi ikke får til den neste ideen vår, er vi konkurs om tre måneder. Det var ganske utfordrende, innrømmer han.

For å skape en bærekraftig virksomhet måtte duoen finne ut hvor i leiemarkedet skoen trykket, og kom etter hvert frem til at det var på forvaltningssiden. Wierød forteller at mange utleiere bruker Excel-ark til å systematisere og innhente informasjon i forbindelse med utleie. Når utleierne selv må oppsøke informasjon, øker faren for feil. Det problemet bestemte gründerne seg for å løse, og i dag bygger Unite Living et forvaltningssystem som digitaliserer og automatiserer alle aspektene ved boligutleie.

– Vårt helautomatiske system gjør at informasjonen kommer til utleierne, basert på forretningsregler, husleieloven og interne forretningsregler man setter opp, forklarer Wierød.

Og ideen om å hjelpe utleierne skulle fort vise seg å bli en braksuksess. De siste tolv månedene har selskapet gått fra 0 til litt over 3.700 leiligheter i forvaltning. Omtrent 6.000 leietagere får månedlig faktura gjennom systemet, noe som betyr at mellom 30 og 40 millioner kroner suser gjennom hver måned.

– Og vi håndterer alt, sier han.

Slik ser applikasjonen ut.

Foto: Unite Living

Verdsatt til 60 millioner

Nå har flere store selskaper vist interesse for gründerne. Eiendomsmeglerhuset Krogsveen har investert 2 millioner kroner, og i desember i fjor investerte DNB 7 millioner kroner i selskapet, som finanshuset verdsatte til 60 millioner kroner.

– Jeg kjenner i alle fall ikke til at DNB har investert i noen 25-åringer før, smiler Wierød.

Men at han skulle lykkes, var slett ingen selvfølge. For tre år siden hadde han ikke noe nettverk i Oslo, ikke nettverk innenfor eiendomsbransjen og heller ikke noe nettverk eller kunnskap om teknologi, eller det å starte eget selskap.

– Det eneste jeg hadde, var en brennende visjon om å gi mennesker bedre livs- og bokvalitet ved hjelp av digitale verktøy, sier han.

Wierød har ingen høyere utdannelse og mener dagens masterjag tilhører et gammeldags tankesett. I en verden som endrer seg i eksponentiell fart, og der det er viktig å kunne lære og utvikle seg kontinuerlig, mener han det bør være irrelevant om man har master eller arbeidserfaring, så lenge man kan vise til resultater.

– Den viktigste egenskapen i dag er å kunne tilegne seg kunnskap. Jeg gikk to år uten ferie, og jeg er sikker på at jeg har lært mye mer av å drive virksomhet enn å gå på skole, sier han.

Suksessoppskriften på å skape en bærekraftig virksomhet tror han er vilje til å stå på, og å lære av feiltrinn.

– Feilene har kostet oss mange penger, men vi har aldri gitt opp. Innovasjon handler om å feile, for deretter å lære av feilene og forbedre seg, sier han og legger til:

– Det hadde heller aldri gått uten fantastisk team, gode kunder, styret, investorer som tror på oss, venner, familie og alle andre som bidrar der de kan!

Er du opptatt av ledelse, karriere og talent? Meld deg inn i Facebook-gruppen E24 Ledertalentene!

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2019
  2. Gründere
  3. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Det var ikke vanlig da, og er vel heller ikke det nå, at man putter en på knapt tredve inn i konsernledelsen i et børsnotert selskap

  2. Tise-gründer om suksessen: – Etter det nordiske markedet er målet Europa og verden

  3. Bemanningstjenesten Staffers har hentet 3,5 millioner kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. Bjørn Maaseides Kraft Finans i minus for første gang siden 2012: Tapte 20 millioner etter Finanstilsynet-brev

  6. Ivar Tollefsens nye leietagere har kjempet i 15 år - nå frykter tsjekkerne sin norske eier