Kahoot-gründeren har kjøpt øy

Gründer Johan Brand har kjøpt en øy utenfor Sandefjord. Planen er at Norges neste gründereventyr skal klekkes ut nettopp der. Tidligere Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth er allerede invitert.

Kanskje blir planene for det neste store gründereventyret lagt i ytre deler av Oslofjorden. Fra venstre: Blueye-gründer Christine Spiten, medieleder Sindre Østgård og arkitekt Francis Brekke i Oslo Works.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

Denne våren ble Beinskjær utenfor Sandefjord solgt. Kjøperen er Kahoot-grunnlegger Johan Brand, og prislappen var 5,3 millioner kroner. Han forteller om store planer for øya.

– Det er kjøpt for Enterpenurship, som ble startet for noen år siden og som bygger opp gründerselskaper innen havteknologi.

Han sier han har samlet grasroten i næringen, eller «sjøgressbevegelsen» som han omtaler det som, for å gi grunnlag for landets neste gründereventyr innen havteknologi.

Eiendomskjøpet ble først omtalt av bransjeavisen Shifter.

Gründerne kan nyte solnedgangen fra det spesielle huset.

– Norge har vært en gigant innen havnæringen. Jeg tror vi har blitt litt blinde på hva det er. Det er ikke bare laks og olje.

Brand er en sentral skikkelse i det norske oppstartsmiljøet. Han har ledet hurtigvoksende Kahoot i flere år, men trakk seg ut av den daglige driften tilbake i 2017.

Tilbake i 2015 ble han kåret til «Årets digitalhode» av E24-kåringen Ledertalentene.

Har med seg stjernelag

Planen er å ta med næringslivsledere på øya, bruke det som et klubbhus og som forskningsstasjon.

– Vi tar blant annet med oss Anita Krohn Traaseth. Hun skal holde foredraget «Hvordan navigere i sterk sjø», sier Brand.

Traaseth gikk av som sjef for Innovasjon Norge etter et år med bråk rundt ansettelser og styreleders avgang. Før det satt hun som sjef i Hewlett-Packard i Norge.

Sindre Østgård blir sjef for Norden-satsingen til investeringsselskapet We Are Human.

Brand er «medkaptein» i selskapet Entrepeneurshipone, sammen med Christine Spiten, Marcus Devold Soknes og Sindre Østgård.

Spiten har blant annet vært svært sentral i Blue Eye Robotics, som utvikler undervannsdroner.

Østgård har tidligere hatt lederstilling i Schibsted, som E24 er en del av, NRK og Discovery. Nå skal bli sjef for Norden i investeringsselskapet We Are Human.

På listen over selskaper investeringsselskapet er involvert i, finner man blant annet appen Hold og flere spillselskaper.

– En av planene er navigasjonssystemer til sjøs som tar hensyn til dyreliv og er skånsomt for miljøet. I tillegg til raskeste vei, skal man også få opp den mest miljøvennlige ruten.

Les på E24+

Espen Galtung Døsvig solgte Porsche for 636 millioner

Oslofjorden

Beinskjær kan lett bli lagt merke til om man tar sjøveien inn til Sandefjord. Finansavisen skriver at den ble kjøpt for 400 kroner av Arnt Wegger i 1936.

– Hvorfor akkurat Sandefjord?

– Det er et sted med mye offentlig og privat samarbeid. Vestfold har et spirende gründermiljø, sier Brand.

Et flyfoto av Beinskjær.

Forsøkte flere ganger

Etter noen forsøk ble prisen kuttet til 6,9 millioner kroner i 2019.

Kommunen skulle vært interessert i å få tak i øya til bruk som fritidsområde for innbyggerne, men nå er det altså gründerne som har kjøpt plassen.

Salgssummen endte på 5,3 millioner kroner, viser grunnboken. Det er Brand selv som står som eier av eiendommen.

Brand har med seg Sindre Østgård med på laget, som har erfaring fra «proptech» – eller eiendomsteknologi, som er bransjen som bruker IT-teknologi på eiendomsmarkedet.

Sammen har de flere planer om kjøp og utvikling av næringseiendom i indre og ytre Oslofjord.

Eiendommen ligger midt i innseilingen til Sandefjord.
Les på E24+

Dette kan bli Equinors nye superfarkost

Les også

Har 2 millioner i tapt omsetning, men fritak fra skatteplikt gir kontantstøttenekt

Publisert: