SSB: De fleste kvinnelige gründere
er småbarnsmødre

- Å «bake de bollene» står ikke fremst på listen av gjøremål, sier gründer og mor Lene Fjellheim.

- Gründerlivet er et ensomt liv med bratte oppoverbakker,advarer gründer og mamma Lene Fjellheim (50).

Rohny Kristensen
  • John Thomas Aarø
Publisert: Publisert:

De fleste kvinnelige gründere er småbarnsmødre, ifølge SSB.

- Men gründerlivet er et ensomt liv med bratte oppoverbakker, advarer gründer og mamma Lene Fjellheim (50).

Hun har gjort det en fersk analyse fra Statistisk sentralbyrå viser at er mye vanligere enn mange kanskje tror: hun har vært selvstendig næringsdrivende i 25 år og blitt mamma i mellomtiden.

SSBs analyse viser at småbarn slettes ikke hindrer næringsdrivende kvinner i å komme seg opp og frem - slik mange kanskje tror.

- Små barn ser faktisk ut til å være mindre til hinder for at sysselsatte kvinner er selvstendige næringsdrivende, enn vanlige lønnstakere, sier SSB-forsker Marit Rønsen til E24.

- Uventet

Ett av funnene viser at kvinner med barn under 10 år er mer tilbøyelig til å være selvstendig næringsdrivende enn kvinner uten barn i husholdningen.

Rønsen karakteriserer dette som overraskende:

- Det er uventet. Vi vet fra tidligere studier at selvstendig næringsdrivende jobber mer enn vanlige lønnstakere, sier hun, og fortsetter:

GRÜNDER x 2: Lene Fjellheim (50) har startet to bedrifter på egenhånd.

Rohny Kristensen

- I utgangspunktet ville jeg trodd at små barn ville være mer begrensende for selvstendig næringsdrift blant kvinner enn det som fremkommer i analysen.

LES OGSÅ: Andelen kvinnelige ledere opp 11 prosentpoeng på ni år

Fra gründer til mor

Lene Fjellheim (50) startet sitt første selskap som 25-åring, og ble mamma som som gründer.

I dag er hun partner i konsulentselskapet CoachTeam, gründerselskap nummer to.

Fjellheim forteller at det var en spesiell overgang å gå fra å være «bare» gründer til også å være mor.

- Nå var jeg ikke bare gründer og daglig leder, nå var jeg også mor. Tidligere hadde jeg ikke tenkt på at jeg måtte avslutte arbeidsdagen innenfor et visst klokkeslett. Jeg opplevde at mine prioriteringer ble annerledes, sier Fjellheim til E24.

LES OGSÅ: - Menn som støtter opp om konas karriere blir sett ned på

Droppet bollebaking

Hun har erfart at for å mestre hverdagen, må tilrettelegging og prioritering til.

- Det handler om å få de andre med på laget. Jeg var for eksempel heldig som hadde mine foreldre til å hjelpe meg. De hentet ofte barna mine i barnehagen. Selv om de var hos dem en times tid, var det en viktig time for meg, sier hun.

Hun mener også at verdiene man har spiller en rolle, og det «å bake de bollene» sto ikke fremst på listen av gjøremål for Fjellheim.

- Det går mye på slike valg og prioriteringer, sier hun.

LES OGSÅ: 500.000 nordmenn vil starte for seg selv

Har vaskehjelp

I CoachTeam jobber Fjellheim tett på andre gründere, og hun har merket seg disse forskjellene mellom mannlige og kvinnelige gründere.

Der menn ofte tenker bredt, tenker forretningskvinnene ofte smalt, ifølge Fjellheim.

- Noen kvinnelige ledere tror de må ha kontroll på alt, og det er nesten ikke mulig. I arbeidslivet må man delegere, og sånn er det i familien også, sier Fjellheim.

- Det handler om å tørre å be om hjelp, finne praktiske løsninger og backe hverandre i familien. Vi har eksempelvis alltid hatt ekstern vaskehelp, sier hun.

LES OGSÅ: 73 kvinner nådde toppen på 50 år

Forenlige roller

SSB-forsker Marit Rønsen.

Marit Rønsen i SSB sier at mange har hevdet at entreprenørskap vanskelig lar seg forene med det å ha familie, men hun peker på at en stor del av selvstendig næringsdrift i Norge er enmannsforetak.

Det kan bidra til å gjøre det greiere å kombinere det å ha småbarn med å drive forretning, tror hun.

- Det å være selvstendig næringsdrivende kan for eksempel være en fleksibel løsning, der man jobber nær eller i hjemmet og kan tilpasse arbeidstiden til andre behov, utdyper forskeren.

LES OGSÅ:Bipper-gründer: - De har stjålet min baby

- Er blitt enklere

Kommunikasjonsdirektør Tone Sofie Aglen i Kvinnovasjon, en egen satsing på kvinnelige gründere fra Selskapet for industrivekst (SIVA), mener det de siste par årene er blitt enklere å starte for seg selv.

- Regjeringen har redusert kravet om egenkapital og fjernet revisjonsplikten. Dette kan føre til at flere kvinner nå vil velge AS, noe som gir dem nesten like gode rettigheter ved svangerskap og fødsel som en vanlig lønnsmottaker, sier Aglen til E24.

Aglen forteller at det i en rapport fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning fra 2011 konkluderes med at de like rettighetene har hatt betydning for selvstendig næringsdrivende kvinner

- Men samtidig er det usikkerhet om hvorvidt endringen fører til en økning i antallet kvinnelige entreprenører, sier hun.

Aglen forteller at en tilværelse som gründer kan være beintøff.

- Generelt er vi opptatt av at folk skal tørre å følge gründerdrømmen. Men man skal heller ikke underkommunisere hvor krevende det er å starte en bedrift, som krever fullt fokus og mye jobbing, sier hun.

LES OGSÅ: Siri Skøien er årets Gründerkvinne

Bratte oppoverbakker

- Vil du anbefale norske kvinner gründerlivet, Lene Fjellheim?

- Om man har en god plan og en heiagjeng og en god coach, så vil jeg det. Men det er et ensomt liv med bratte oppoverbakker.

- Det er mye «må-arbeid», mye arbeid som ikke er gøy. Da er det viktig å brenne for det og ha en indre drivkraft, sier Fjellheim.

Hun synes det er for mange som kaster seg ut i et gründerliv uten helt å vite hva de går til.

- Det ser man på antallet som ikke klarer det. Kundene kommer ikke av seg selv, sier hun.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. – Vi står for forskjellige verdier

  2. Venstre med plan for 60.000 nye jobber i året

  3. Flere kvinner vil bli sin egen sjef

  4. – Lederjobben gjør meg til en bedre mor

  5. - Vi pleier å tulle med at Lånekassen har finansiert bedriften