Ble hyllet av Solberg i nyttårstalen: - Tar du utfordringen, Erna?

Stormberg-sjefen utfordrer statsministeren etter nyttårstalen: Mener regjeringen må gi arbeidsgivere økonomiske incentiver til å ansette folk uten «perfekt CV».

Erna SOlberg og Stormberg-gründer Steinar Olsen.

  • Kristin Norli
Publisert:

Statsminister Erna Solberg (Høyre) oppfordrer norske arbeidsgivere til å tørre å satse på ansatte som ikke kan stille med den perfekte CV-en.

Solberg tok i sin første nyttårstale opp vanskelighetene som mange som har slitt med psyksiske problemer, ofte opplever når de skal tilbake i arbeidslivet.

- Det er ikke alltid så lett. Mange opplever at dører lukker seg. De har fått et hull i CV-en, sa Erna Solberg, og beskrev dette som en dobbel belastning for de det gjelder.

- Jeg vil oppfordre norske arbeidsgivere til å ansette flere folk med hull i CV-en. Det finnes mange kompetente og arbeidsvillige mennesker som lengter etter en ny sjanse, sa Solberg.

Så trakk hun frem et eksempel på en bedrift som har valgt å satse på nettopp de som tidligere har slitt med å få seg jobb: klesprodusenten Stormberg.

Stormberg-gründer og -sjef Steinar Olsen svarer med å gi Solberg en utfordring.

- Mange tror det er en økonomisk risiko knyttet til å ansette folk som har vært ute av arbeidslivet. Arbeidsgivere er derfor tilbakeholdne med å rekruttere folk som har hull i CV-en, sier Olsen til E24.

Han oppfordrer derfor at regjeringen til å innnføre to typer kutt i arbeidsgiveravgiften for bedrifter som rekrutterer nettopp folk som har vært lenge ute av arbeidslivet eller har nedsatt arbeidsevne.

Se litt lengder ned i saken for mer om forslagene

Satser på de med «CV-hull»

Stormberg har i mange år hatt et mål om at 25 prosent av de ansatte skal være rekruttert blant mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet.

- I dag er derfor mange av mine 272 medarbeidere tidligere straffedømte, tidligere rusmisbrukere eller mennesker med fysiske eller psykiske helseplager, skriver Olsen i et ferskt innlegg på Stormbergbloggen onsdag.

Olsen tvitret også følgende mens TV-sendingene som viste Solbergs nyttårstale fortsatt var i gang:

- Det er et viktig signal statsminister Erna Solberg gir når hun benytter sin første nyttårstale til å sette fokus på behovet for et mer inkluderende arbeidsliv. Et arbeidsliv som gir muligheter for alle, skriver Olsen i blogginnlegget sitt.

- Tar du utfordringen, Erna?

Men han stiller også spørsmål ved om Solbergs politikk har det som etter hans syn må til for å lykkes.

- Spørsmålet er om hun har verktøykassa som skal til for å lykkes. Jeg tror den trenger påfyll, skriver Olsen.

Deretter tar han til orde for to konkrete tiltak som han mener vil gjøre det lettere for landets arbeidsgivere å lytte til Solbergs oppfordring i nyttårstalen.

- Det hjelper lite med kvalifiseringstiltak og jobbsøkerkurs for den enkelte, hvis arbeidsgivere ikke er inkluderende og våger å vurdere de som står lengst bak i arbeidsledighetskøene, skriver gründeren videre.

Det han har i tankene er økonomiske lokkemidler som skal få arbeidsgivere til å åpne øynene for å tenke utradisjonelt rundt rekruttering.

Olsen avslutter innlegget sitt slik:

- Tar du utfordringen, Erna?

Se boksen til venstre for mer om de to forslagene.

- Tror det er risikabelt

Overfor E24 utdyper Steinar Olsen hvorfor han mener det er viktig å lokke med økonomisk gevinst.

- For noen virksomheter så har det ikke betydning med slike incentiver. Vi I Stormberg gjør det jo uten å ha slike , og vil fortsette med det uansett, sier han.

- Men jeg har hørt fra mange arbeidsgivere at mange tror det er en økonomisk risiko knyttet til å ansette folk som har vært ute av arbeidslivet. Arbeidsgivere er derfor tilbakeholdne med å rekruttere folk som har hull i CV-en, fortsetter Olsen.

Gründeren sier erfaringene han har gjort seg fra 15 år med ansettelser av både tidligere rusmisbrukere, folk med psykiske og fysiske helseproblemer og andre som har vært ute av arbeidslivet en stund, viser at den økonomiske risikoen ikke er større enn ved ansettelser av andre.

- Vi har erfart at det har vært lønnsomt. Fordi vi får stabile, lojale og dyktige ansatte. Vi har også et lavt og stabilt sykefravær, og det er det mange som er overrasket over, sier han.

Grunnen til at han likevel anbefaler å innføre et lokkemiddel i form av fritak for arbeidsgiveravgift, er fordi han tror andre trenger en motivasjon for å tørre.

- Motivasjon

- Man må få en motivasjon til å begynne før man kan se at det faktisk fungerer, sier Olsen.

Akkurat arbeidsgiveravgiften velges ut fordi den er en avgift som alle arbeidsgivere har et forhold til, og som man lett kan se effekten av at blir tatt bort.

- Det finnes allerede mange gode verktøy i Navs system, men det er litt uoversiktlig for mange å finne frem, mener Olsen.

- Dette handler om å sørge for at mange som står bakerst i køen, blir flyttet frem.

Han forteller at forslaget om kutt eller fritak for avgift for IA-bedrifter ved ansettelse av personer med nedsatt arbeidsevne, er nytt.

Men Olsen forteller at han har spilt inn 2+2-forslaget overfor landets forrige statsminsiter, Jens Stoltenberg.

- Han tok ikke ballen. Men jeg håper Erna Solberg kan ta den nå, sier Olsen.

Les også

- Lykken er når noen sier opp

Publisert:

Flere artikler

  1. Høyre skeptisk til kutt i arbeidsgiveravgiften

  2. – Hvorfor skal vi ikke rekruttere nazisympatisører

  3. Stormberg-sjefen forundret over LO-slakt

  4. Stormberg-sjef ønsker skattelette for å ansette flyktninger

  5. Ber flere gjøre som denne butikken