Kulturrådet gir stipend til 894 kunstnere

Kulturrådet har delt ut 280 millioner kroner i kunstnerstipend og garantiinntekter for 2015. I alt 894 kunstnere får stipend, én av fem søkere.

VALGTE: Kulturrådet har gitt stipender til kunstnere innen flere kunstformer blant annet musikk og billedkunst. Fra venstre: musiker og komponist Kjell Samkopf, forfatter og billedkunstner Ann Kavli, jusprofessor Finn Arnesen (nestleder), museumsdirektør Alfhild Skaardal (leder) og fylkeskultursjef Nina Badendyck.
Publisert: Publisert:

– Tildelingene viser hvilken bredde vi har i norsk kunstliv i dag. Samtidig er de med på å sikre kunstnerisk mangfold også for fremtiden, sier Alfhild Skaardal, leder i utvalget for statens stipend og garantiinntekter for kunstnere.

Det er behandlet over 8.000 søknader fra 4.000 kunstnere, opplyser Kulturrådet.

Utvalgslederen trekker fram at stipendene er særlig viktige støtteordninger fordi de gir arbeidsro og mulighet til fordypning.

– Ser vi på kunstnerundersøkelsen som ble lagt fram tidligere i år, går kunstnerisk arbeidstid ned. Samtidig stilles det større krav til salgbarhet. Stipendene gjør at kunstnerne kan arbeide uten å skjele for mye til avkastning og inntjening, sier Alfhild Skaardal.

Les også

Fikk Ikea-kunst verdsatt til over 20 millioner

Les også

Jusprofessor avviser bakdør inn for utenlandsk eierskap til fisken

Les også

Odd Nerdrum har inngått forlik

Publisert: