Halvparten av økonomistudentene støtter Høyre

Men Fremskrittpartiet får kun 3 prosent, viser ny undersøkelse ved NHH.

DRAGET PÅ DE YNGRE: Selv om Høyres leder Erna Solberg har satset hardt på de eldre velgerne i år, har hun fortsatt økonomistudentenes gunst.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Nesten halvparten av studentene ved Norges Handelshøyskole i Bergen støtter Høyre. Partiet har en oppslutning på 49,2 prosent blant økonomistudentene. Samtidig gjør Frp det dårlig.

Frp har kun støtte fra 3,1 prosent av studentene, viser en undersøkelse foretatt blant 441 studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH), skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er selvfølgelig veldig skuffende. Jeg hadde trodd at nå som vi har fått Ketil Solvik Olsen som finanspolitisk talsmann, at vi ville gjøre det bedre blant økonomistudenter, sier stortingskandidat Helge André Njåstad (Frp) til NHHs studentavis K7 Bulletin.

Også Rødt, SV og Senterpartiet havner under sperregrensen sammen med Frp i studentundersøkelsen.

Arbeiderpartiet får 16,9 prosent, mens Venstre har 14,3 prosents oppslutning. Kristelig Folkeparti får 6,5 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne får 4,7 prosent.

KrF-leder Knut Arild Hareide gikk på NHH på 90-tallet. Han synes det er hyggelig at hans parti har en stabil velgerskare blant økonomene, men han mener Høyre-velgerne har vært i flertall på NHH i lang tid.

– Da jeg gikk på NHH ville nok SV vært representert, men kanskje har De Grønne tatt den delen av segmentet. Det overrasker meg at Frp ikke er bedre representert, men jeg har aldri opplevd at de har stått sterkt i NHH-miljøet, sier Hareide.

LES OGSÅ:

  • Olav Thon velger Frp
  • Høyre-velgere går til Frp
  • Tetzschner vil la private drive norske fengsler
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Flere studenter støtter Fremskrittspartiet

  2. Hareide og Skei Grandedanner front mot Frp

  3. Stein Erik Hagen taler varmt for Hareide og Raja som statsråder

  4. Soleklart nei til EU

  5. Nedskjæringer skremmer økonomistudentene vekk fra oljebransjen