Ledertalentene 2017

«Årets rådgiver» i Ledertalentene 2017: Elin er McKinseys «rockestjerne»

Hun er ettertraktet i prosjekter verden over, men det viktigste for Elin er at folkene rundt henne trives. 

«ROCKSTAR»: Elin Sandnes er juniorpartner i McKinsey og er en ettertraktet dame. Ledertalentjuryen omtaler henne som en «rockstar»
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

– Det er viktig for meg å oppnå gode resultater for de klientene vi jobber med. Det gjør jeg blant annet gjennom å utvikle de rundt meg til å yte sitt beste, sier Elin Sandnes.

Hun er vinneren av kategorien «årets rådgiver» i Ledertalentene 2017.

Sandnes er i dag juniorpartner i McKinsey en stilling hun fikk etter bare 4,5 år, i selskapet omtales dette som svært raskt. Hun er også ettertraktet på prosjekter verden over.

«Sandnes omtales som en «rockstar» internt i McKinsey-organisasjonen», skriver juryen i sin begrunnelse.

Sandnes ler når E24s journalist leser setningen.

– Jeg synes jobben min er veldig gøy og motiverende, og jeg jobber hardt. Det er også viktig for meg at personene rundt meg trives og kan utvikle seg slik at de får realisere potensialet sitt, forteller Sandnes.

Hun tror kombinasjonen av å være en sterk problemløser og å drives av menneskene rundt seg, er en hovedårsak til hvorfor folk rundt henne mener som de gjør.

Tidenes første

Det er første gang det kåres en vinner av kategorien «årets rådgiver» i Ledertalentene. Da E24 lanserte årets kåring tilbake i juni, forklarte jurymedlem Hege Yli Melhus Ask hvorfor man hadde tatt inn denne kategorien.

– Den nye rådgiverkategorien er med fordi vi så at det er veldig mange dyktige folk i konsulent-verden. De falt litt mellom to stoler i fjorårets kåring. Vi ønsker dem med, så derfor opprettet vi denne kategorien, forklarte Melhus Ask den gangen.

Sandnes er dermed den første som kan titulere seg som «årets rådgiver» i Ledertalentenes niårige historie.

Utfordrende med ulike kulturer

Erfaringen Sandnes har fått de siste årene, har hun fått etter arbeid verden rundt. Hun har jobbet med prosjekter i Australia, Asia, Europa og Afrika. Det har vært spennende, men også utfordrende, forteller hun.

– Den største forskjellen ved å jobbe i utlandet er ofte kultur. Det er forskjellige kulturer både innenfor Europa og selvfølgelig utenfor. For eksempel er vi i Norge mer konsensusdrevet, mens det i andre land kan være mer hierarkisk, sier Sandnes.

Les også

Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt

Utenlandserfaring trekkes ofte frem som en positiv ting å ha på CV-en. Sandnes mener dette definitivt har styrket henne.

– Det har vært utrolig lærerikt for meg å få muligheten til å jobbe så mye internasjonalt, og jeg tror denne erfaringen og forståelsen bidrar til å gjøre meg til en bedre leder, forteller hun.

«Leder med stor L»

Blant kolleger er det bare gode ord å høre om henne. «Folk digger å jobbe med henne», «Elin er leder med stor L» og «Elin er en person alle ønsker å jobbe med» er blant uttalelsene fra kolleger.

Det er gode ord å ta med seg videre på veien, for Elin har en oppfatning av hva som er viktig for henne i årene som kommer.

– Det er viktig for meg å ha en rolle der jeg blir utfordret, kan utvikle meg, og få jobbe med viktige problemer hvor jeg kan være med å skape en positiv forandring, sier Sandnes.

Les også

– Nå er det bare å trykke pedalen gjennom gulvet

Les også

Trond Atle er «årets markedsfører» i Ledertalentene 2017:
– Har aldri hatt karriereplan

Les også

Opplever enorm interesse etter «fiskevekt»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2017
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Her er ledertalentjuryens begrunnelser

  2. Nå ankommer ledertalentene

  3. Marie Nielsen (35) til topps i Ledertalentene 2017

  4. Bjørnar er «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017: – Viktig drivkraft i kjempefusjon

  5. Samya er «årets drivkraft» i Ledertalentene 2017: – Jeg vet at jeg ikke vet alt