- Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøver

Ledertalent og Ekstremsportveko-sjef Sofie Torlei Olsen mener det er viktig at hun selv har prøvd de fleste av sportene som presenteres under festivalen.

UT PÅ TUR: Ledertalent i Vest- Norge Sofie Torlei Olsen trives godt i naturen og tror det er viktig dersom en skal lykkes med å lede verdens største ekstremsportfestival.

Pernille Olafsen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Helt fra barndommen har ledertalent Sofie Torlei Olsen tatt på seg lederansvar, men det er først etter at hun tok over som sjef for festivalen Ekstremsportveko at hun har følt seg komfortabel i lederrollen.

TESTER: Ledertalent i Vest- Norge Sofie Torlei Olsen tester gjerne sportene som presenteres under Ekstremsportveko.

Privat

– Jeg tror det er viktig å vise både ydmykhet og styrke. I tillegg til å være en som gir av seg selv og motiverer. En må også alltid fremstå som profesjonell i krevende situasjoner, sier Torlei Olsen til E24.

Hun legger til at de som leder festivaler gjerne har en utfordring andre ledere ikke har i sitt arbeid, nemlig at store deler av arbeidskraften deres er frivillige.

– Å være leder for Ekstremsportveko er et stort ansvar, ikke minst fordi vi er helt avhengige av de over 600 fantastiske frivillige som hjelper oss hvert år. Å vise at vi setter pris på dugnadsinnsats, og skape et godt arbeidsmiljø for dem er derfor svært viktig, sier Torlei Olsen.

Sjekk topp ti Ledertalentene i Vest-Norge.

Tilfeldig

Den unge festivalsjefen har en master i «Sports Management» og har alltid vært glad i idrett, men Torlei Olsen forteller at det var helt tilfeldig at hun hørte om jobben som sjef for Ekstremsportveko.

– Det var en venninne fra Voss som tipset meg og sa at jeg burde søke, sier hun til E24.

SKIGLAD: Ledertalent i Vest- Norge Sofie Torlei Olsen.

Michael Naversnik

Fra tidligere har hun jobbet i det internasjonale skiforbundet (FIS) hvor hun fikk trent seg på å organisere store arrangementer.

– Ekstremsportveko er i stor grad basert på våre utøvere og er derfor mindre i omfang enn FIS-arrangementer, men den internasjonale erfaringen har absolutt vært viktig å ha med seg i forbindelse med nettverksbygging rundt media og sponsorer, sier Torlei Olsen.

– Før jeg fikk jobben hadde jeg bare vært på Ekstremsportveko en gang tidligere, og hadde ikke mye kunnskap om sportene som var på festivalen foruten sykling og ski, sier Torlei Olsen.

I ettertid har hun imidlertid forsøkt seg på flere av sportene og mener det er viktig å ha et forhold til utøverne og klubbene.

Les også

Årets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regn

– Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsport-utøver, men det er heldigvis ikke et krav i jobben, sier Torlei Olsen.

– Viktig med skryt

Størsteparten av dem som jobber på Ekstremsportveko er frivillige. Torlei Olsen mener derfor at oppskriften på suksess kommer gjennom å lytte til og belønne gode ansatte.

– Alle liker å bli satt pris på, og jeg mener en bør få skryt når en har gjort en god jobb. Dette gjelder både de frivillige, prosjektansatte og fast ansatte, sier hun.

Torlei Olsen legger også vekt på at en god leder alltid bør lytte til sine ansatte for å sikre god kommunikasjon.

– Siden Voss er en ekstremsportbygd er det helt innenfor å ta med sine ansatte på

rafting, ski, sykling eller andre friluftsaktiviteter når de fortjener det. Skal en jobbe med verdens største ekstremsportfestival bør en ha testet sitt eget produkt, sier hun.

Videre tror hun folk liker en leder de ansatte kan lære av, som viser seg frem. I tillegg legger hun vekt på at en alltid bør fortelle de ansatte at de betyr mye både for lederen og for organisasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

GLEDER SEG HVERT ÅR: Ledertalent i Vest- Norge Sofie Torlei Olsen på Ekstremsportveko i 2014.

Privat

Mye politikk

Ekstremsportveko i Voss er de siste årene vokst seg svært stor, og tilbyr både konserter og oppvisninger i ulike ekstremsporter.

– Jo større festivalen blir, jo flere samarbeidspartnere blir det, og gjerne med ulike meninger. Jeg tror mange ledere i festivalbransjen kjenner seg igjen i at det kreves mye politikk når en skal drive et slikt arrangement, sier Torlei Olsen.

Les også

Årets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre ganger

Hun legger til at politikken er en stor del av jobben med Ekstremsportveko fordi festivalen tilbyr både musikk og ekstremsport.

– Vi faller litt mellom to stoler. På den andre siden kan en møte mye skepsis fra potensielle samarbeidspartnere og gjerne media grunnet at risikoen knyttet til det vi driver med er høy. Derfor jobber vi med gode rutiner og godt samarbeid mellom det offentlige og private slik at det blir enklere å lede festivalen, sier ledertalentet.

Les også:

De fem viktigste tallene i jobb-rapporten fra USAÅrets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre gangerÅrets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regnSvensk rapport: Dårligere arbeidsmiljø i kvinnedominerte jobberAdvarer unge svensker om useriøse jobber i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Finner løsninger på problemene i motbakker og regn

  2. Ragnhild (34) er årets ledertalent

  3. Simen (28) er Petter Stordalens supertalent

  4. Annonsørinnhold

  5. - Å hoppe og sprette litt, vil være det viktigste for en leder fremover

  6. Årets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg