Universum-listene: Dette er studentenes drømmearbeidsgivere

I en stor undersøkelse avslører norske studenter hvor de helst vil ha jobb når studietiden er over. Se hele listen. 

UNIVERSUM-LISTENE: Listen over studentenes mest attraktive arbeidsplasser ble offentliggjort torsdag. Illustrasjonsbilde.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Hvert år spør Universum studenter hvor de helst vil jobbe etter endt studieperiode.

På dørstokken til mai, og inngangen til en stressende eksamensperiode for studentene, er nå årets lister klare.

Listene fra Universum er basert på svarene til 13.734 studenter, som går på 118 forskjellige studier, fordelt over 28 ulike utdanningsinstitusjoner i Norge.

Universum har delt studentene inn i fem forskjellige kategorier ut fra hvilket studie de studerer: business, IT, juss, ingeniør og humaniora.

Her kan du se topp 30 i alle kategorier!

Gjenganger på topp

Blant business-studentene er det DNB som nok en gang går av med seieren. De tar dermed førsteplassen for tredje år på rad i denne kategorien.

Det er 24,34 prosent av studentene, som i år drømmer om jobb i Norges største bank.

På plassen bak havner Innovasjon Norge en historisk pallplass, aldri tidligere har det statseide selskapet vært så høyt på studentenes rangering.

Innovasjon Norge er naturlig nok svært fornøyde med plasseringen.

– For å være relevante i fremtiden er det helt essensielt at de beste har lyst til å jobbe med og hos oss. De skal i neste omgang bidra til at de bedriftene vi jobber med gjør det bedre og lykkes, sier Yvonne Fosser HR-direktør i Innovasjon Norge til E24.

Hun mener studentene som har svart i undersøkelsen ser den viktige rollen selskapet spiller i utviklingen av fremtidens næringsliv.

– De ønsker å være med på det laget som skaper det nye Norge, de nye norske næringene og arbeidsplassene som vi skal leve av i fremtiden.

Fremtidsrettet

Yvonne Fosser, HR-direktør Innovasjon Norge

Fra 2011 har Innovasjon Norge, som skal bidra til nyskapning og utvikling av konkurransedyktige bedrifter, klatret 13 plasser på listen, det mener HR-direktøren skyldes fokus på de rette tingene.

– Vi har fokusert på å utarbeide en klar strategi, levere på den og fortelle hva vi gjør.

Hun sier millennium-generasjonen er opptatt av å jobbe meningsfylt, for å kunne gjøre en forskjell. Tilbakemeldingene selskapet får er med på å fortelle dem at de lykkes i å formidle selskapets rolle i omstillingen av norsk næringsliv.

– I dagens omstilling handler det også om å skape fremtidens næringer der bærekraft står sentralt. Dagens business-studenter ser fremover og vil være med på denne fremtidsrettede omstillingen. De ønsker å være med på å skape fremtidens arbeidsplasser, sier en fornøyd Fosser til E24.

Her kan du se topp 30 i alle kategorier!

Ingeniørene holder på oljen

Blant ingeniørstudentene er man fortsatt mer trofast. De holder seg fortsatt til oljen.
Statoil har dominert øverst på listen blant ingeniørene i åresvis, og tar nok en gang førsteplass på listen. I år er det 19,3 prosent av studentene i blant ingeniørstudentene som ønsker jobbe for oljebedriften.

Hos IT-studentene er det igjen de internasjonale gigantselskapene Google og Microsoft som havner i toppen av listen, hvor henholdsvis 59,23 prosent og 43,14 prosent av de spurte ønsker jobbe.

Les også

Dette bør du tenke på når du søker studier

Les også

DNB skal ansette 100 IT-folk

Les også

HR-direktør i DNB: – Ansetter færre med tradisjonell bankbakgrunn

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Universum-listene
 2. DNB
 3. Google
 4. Innovasjon Norge
 5. Equinor
 6. Studentliv

Flere artikler

 1. Dette er Norges mest attraktive arbeidsgivere

 2. Digitale DNB gjør hopp blant IT-studentene

 3. Dette er økonomenes drømmearbeidsgiver

 4. – Papirene er inngangsbilletten

 5. Dette er de mest attraktive arbeidsgiverne