Wordfeud-gründer vant prestisjepris

Tromsømannen Håkon Bertheussen kåret til Young Entrepeneur of the Year. 

STORSUKSESS: Tromsø-mannen Håkon Bertheussen ble tirsdag kveld tildelt prisen YOUNG Entrepreneur Of The Year. Bertheussen er kjent som gründer av applikasjonen Wordfeud, som er en elektronisk variant av ordspillet Scrabble.
Publisert:

Tirsdag kveld var 600 representanter fra norsk næringsliv samlet på Radissson Blu Plaza Hotel i Oslo. De var der for å hylle vekstskapere fra hele landet.

For ellevte året på rad delte Ernst & Young ut en rekke prestisjetunge priser under programmet Entrepreneur Of The Year (EOY).

Den kanskje mest kjent av årets vinnere er Håkon Bertheussen, utvikler av Wordfeud og eier av Bertheussen IT.

Tromsø-mannen ble tildelt prisen YOUNG Entrepreneur Of The Year. Bertheussen er kjent som gründer av applikasjonen Wordfeud, som er en elektronisk variant av ordspillet Scrabble.

Applikasjonen ble utviklet på fritiden med bakgrunn i at 29-åringen selv er veldig glad i Scrabble, og spillet ble raskt en suksess etter lanseringen 1. august 2010.

Ingen i Norge tjente mer på salg av applikasjoner til smarttelefoner i 2011 enn Bertheussen.

Til nå har nærmere 20 millioner mobilbrukere lastet ned Wordfeud, hvorav 1,3 millioner i Norge, og hver dag er fire millioner personer innom spillet.

Wordfeud er blant annet tilgjengelig på bokmål, nynorsk, svensk, dansk, engelsk, fransk, spansk og nederlandsk.

I 2011 omsatte selskapet Bertheussen IT AS for 18,3 millioner, og årsresultatet endte på 17,7 millioner kroner.

Om Bertheussen uttaler juryen:

«Årets vinner har klart å ta lek på gutterommet over til å bli en lønnsom virksomhet. Gjennom tidlig å forstå nye trender og distribusjonskanaler har årets vinner klart å levere et innovativt produkt tilpasset nyutviklet teknologi. Lønnsomheten er oppnådd ved rask utrulling av produktet internasjonalt gjennom profesjonelle samarbeidspartnere. Vinneren har til tross for sin korte karriere klart å oppnå resultater som sikrer finansiering av videre utvikling av nye produkter og selskapet som sådan. Vekstskaperen har vist hvilke muligheter som ligger i nye trender og teknologi».

Bertheussen besvarte ikke E24s henvendelser tirsdag kveld.

Flere andre veksskapere ble hyllet tirsdag, og Harald U. Sverdrup ble kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012. (Se egen faktaramme)

Publisert: