Nå starter jakten på Norges fremste ledertalenter

For syvende gang skal E24 finne, og hedre, Norges fremste lederspirer. Hvem mener du bør vinne? Nå kan du spille inn dine kandidater!

FJORÅRETS VINNER: Konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik (i midten), nådde øverst i Ledertalentene-kåringen i fjor. Her flankert av nummer to Morten Borge (Ferd) og nummer tre i kåringen, Anne Vabø (Telenor).
  • Christian Høie Lie
Publisert:

– Nivået har vært meget høyt helt siden starten, sier årets juryleder, Cathrine Foss Stene.

Ledertalentene er E24s årlige kåring av de fremste unge lederne her til lands.

Kåringen gjør E24 i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden, bransjeeksperter og en ekstern jury med høy kompetanse innen lederutvelgelse.

Kåringen baserer seg på at publikum – altså du – spiller inn kandidater.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet? Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut vårt enkle tipsskjema.

Tipsskjemaet finner du her!

Skjemaet tar sekunder å fylle ut. Spre gjerne skjemaet til kollegaer og venner – kanskje kan dere sørge for at unge, dyktige kandidater fra din bransje når helt til topps i år?

Håkon Sæther, Boyden

– Meget høyt nivå

– Det er ekstra stas med en kåring hvor folk er nominert, og hvor omgivelsene heier frem dyktige ansatte og ledere, sier Håkon Sæther, partner i Boyden.

– Vi er med på årets kåring fordi vi ønsker å bidra til at yngre talenter kommer fram i lyset. Vi gleder oss til å synliggjøre en rekke miljøer og virksomheter som til daglig ikke er i media.

Cathrine Foss Stene er til daglig partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group og er med i juryen for syvende gang i år.

I år vil hun også fungere som juryleder.

Les også

Tidligere ledertalent kåret til Årets gründerkvinne

Stene forteller at det i de seks foregående årene ikke har vært mangel på gode ledertalenter.

– Det har vært et meget høyt nivå på de lederne som har havnet på topp i listene helt siden starten, sier hun til E24.

– Det er virkelig mange gode ledertalenter vi møter i prosessen. Det er en fryd å ta referanser og høre erfarne ledere beskrive prestasjoner og potensial hos yngre ledere. Men det som nok inspirerer aller mest er når medarbeidere trekker frem sin nærmeste leder!

Les også

Ragnhild (34) er årets ledertalent

Nytt i år: Kategorier

Med årets kåring følger det flere endringer:

Den kanskje mest synlige er at det innføres faglige kategorier, og man går bort fra regionale vinnere.

Kåringen skal kåre en topp 100-liste nasjonalt, hvor vinneren er årets ledertalent. I tillegg skal alle på listen plasseres i kategorier, som også vil ha sin egen vinner.

– Denne endringen gjør at det ikke bare blir en generell lederkåring avgrenset til geografi, men vi får en ny dimensjon som vil løfte frem faglig innsikt og ledelse, sier Sæther.

Cathrine Foss Stene, juryleder.

For hver av de nye kategoriene vil det være en fagekspert, som med sin kunnskap innen kategorien hjelper juryen med å skille klinten fra hveten.

– I tillegg til referanse, juryen og oss, så skal også kandidatene vurderes av en ekstern fagekspert innenfor den gitte kategorien. Oppsummert er årets prosess grundigere, mer omfattende og basert på tydeligere kriterier.

Les også

Rune Bjerkes 12 ledertips

De nye kategoriene er:

** Årets innovatør

Her skal vi finne unge ledertalenter som har utviklet nye eller innovative løsninger, som har redusert en vesentlig utfordring eller skapt helt nye muligheter for organisasjonen

** Årets selskapsbygger

Her søkes personer som har drevet frem en betydelig endringsprosess, men på en måte som har balansert menneskelige hensyn og organisatorisk effektivitet

** Årets digitalhode

Her må kandidatene ha demonstrert svært høyt faglig nivå, og utnyttet teknologi til å redusere en vesentlig utfordring, eller skape helt nye muligheter for organisasjonen.

** Årets finans-ess

Vet du om noen som har demonstrert svært høyt faglig nivå innenfor finansfaget, og benyttet dette til å skape fremragende resultater for organisasjonen? Da kan du nominere dem, og de vil bli en kandidat i denne kategorien.

** Årets merkevarebygger

Finnes det unge ledere som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare? Da er de aktuelle her.

** Årets brobygger

Her leter vi etter komunikatører, samfunnskontrakter og konsulenter som har jobbet utoverrettet, utvist høyt faglig nivå innenfor sitt fag, og benyttet dette til å skape fremragende resultater for organisasjonen.

** Årets sosiale entreprenør

Har kandidaten i sitt daglige virke bidratt til samfunnsbyggende innsats ut over det vanlige? Vi ønsker også å løfte frem i lyset de som tenker på utvikling også utenfor eget selskap.

Les også

Bård (29) er leder for 42.000 skandinaver

Det er også endringer av hvordan man tipser om kandidater.

For å tipse om en kandidat vil det i år kreves at du legger inn referansepersoner.

– Det gjør at vi før vi går videre med å vurdere kandidatene, kan innhente informasjon fra personer som jobber tett på disse personene. Dette øker sannsynligheten for at vi finner de personene som virkelig har utmerket seg, samtidig som vi tidlig i prosessen får kvalitetssikret tipsene, sier Håkon Sæther.

Inspirerende og motiverende

Boyden trekker frem at Ledertalentene kan virke inspirerende for et fagmiljø eller en hel organisasjon, og ikke bare den det gjelder.

– Eksempelvis er det å kunne skilte med at «vi har Norges beste medarbeidere eller ledere» inspirerende og motiverende. Med de nye kategoriene håper vi at det vil inspirere flere fagfolk til å nominere, sier Sæther.

Les også

- Jeg skal bli den nye «Wolf of Wall Street» - bare ærlig

Han får støtte av juryleder, Cathrine Foss Stene, som også har en klar formening om de bedriftene som engster seg for å nominere i frykt for å miste ansatt.

– Dyktige talent vil alltid få muligheter andre steder. Den eneste måten å beholde dyktige og flinke folk på er å tilby utvikling og spennende utfordringer. Ledere med ambisjoner vil ikke sovne hen i komfortsonen. Å løfte frem dyktige ledere i sin egen organisasjon er heller positivt enn negativt for å beholde dem.

Stene forteller hvem juryen er på utkikk etter:

– Vi ser etter personer som allerede har fått til mye, og som har forutsetninger og ambisjoner for å ta ytterligere steg for enda mer krevende lederstillinger.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. - Ledertalentene er min form for høstjakt

  2. Nå er jakten på Norges beste ledertalenter i gang

  3. Hjelp disse topplederne, kom med tips!

  4. Hjelp oss med å finne årets ledertalent!

  5. Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk