Direktør går fra Gjensidige – blir konsernsjef i NHST

Hege Yli Melhus Ask, som var den første vinneren av E24s Ledertalent-kåring, er den nye konsernsjefen i mediehuset NHST.

Foto: Gjensidige
 • André Haugen
 • Sigrid Moe
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Hege Yli Melhus Ask slutter som direktør i Gjensidige Forsikring for å bli konsernsjef i mediehuset NHST.

Det kommer frem i en børsmelding fra Gjensidige mandag morgen.

– Timingen var noe krevende fordi jeg nettopp hadde fått nytt ansvar i Gjensidige, men NHST-jobben var noe jeg ikke kunne si nei til, sier Melhus Ask til E24.

For bare en uke siden ble det kjent at hun skulle overta som direktør for skadedivisjonen.

– Jeg mener dette er medie-Norges mest spennende jobb. De ulike selskapene i NHST-konsernet har vært dyktige til å utnytte teknologi og endre seg raskt. Dessuten jobber mange av Norges beste hoder og penner i NHST. De er de mest verdifulle ressursene selskapet har, sier Melhus Ask.

Vet du om en dyktig person under 35 år (født 01.01.1983 eller senere), som arbeider i næringslivet og har resultat-, personal og/eller beslutningsansvar, kan nettopp din kandidat bli kronet som Årets Ledertalent.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

Ledertalent

I 2009 var Ask den første vinneren i E24s kåring av Norges fremste ledertalenter. Hun var opprinnelig med i juryen i år, men har valgt å trekke seg som følge av den nye jobben i NHST.

Det ville vært hennes fjerde år som jurymedlem.

Hun har inntil nylig sittet i stillingen som konserndirektør i Gjensidige Privat, hvor hun har ledet privatmarkedsdivisjonen. Nylig ble hun styreleder for Gjensidiges virksomhet i Baltikum. Tidligere har hun vært konsernsjef i Agito Nordic og konserndirektør Marked i Hafslund.

Ask skal etter planen jobbe i Gjensidige ut september, og starte i NHST den 1. november.

NHST eier blant annet aviser som Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Melhus Ask mener noen av landets beste mediefolk arbeider i huset.

– Selv om jeg ikke har mediebakgrunn, så har jeg en komplementær erafring, først og fremst når det gjelder ledelse og forretningsutvikling i en digital tid. Jeg har jobbet mye med strategi, datadrevet kundeinnsikt og kundeopplevelser, markedsanalyse og utvikling av digitale kanaler for kundekommunikasjon. Så det er et godt supplement, sier Melhus As.

Skipsreder ble mentor

I et intervju i 2015 fortalte Ask at hun i 2002 sendte en e-post til skipsreder Elisabeth Grieg, og spurte om hun kunne tenke seg å være mentoren hennes.

Da rådet hun andre lederspirer til å gjøre det samme.

– Se deg gjerne om utenfor den bedriften du selv jobber i. Se for eksempel i pressen eller i sosiale medier om det er noen du lar deg inspirere av og som du tror kan være en «god match». Sannsynligheten er stor for at du får ja, sa Ask, som selv har vært mentor for flere ledertalenter.

Les også

Marie Nielsen ble «Årets ledertalent 2017»: – De færreste er født perfekte ledere

Les også

Hjelp disse topplederne, kom med tips!

Her kan du lese mer om

 1. Gjensidige
 2. Ledelse
 3. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

 2. – Du må våge å ta beslutninger

 3. Ledelsesekspert: – Stadig viktigere å kunne stå i usikkerhet

 4. Annonsørinnhold

 5. Slik rekrutterer Aker BioMarine de beste

 6. Betalt innhold

  Hvordan holde jobbsøket hemmelig