Hagen trer til siden: Datteren tar over som styreleder i Canica

Caroline Hagen Kjos valgt som ny styreleder i Canica. - Har ligget i kortene en stund, sier Stein Erik Hagen.

CANICA: Stein Erik Hagen sammen med døtrene Caroline Hagen Kjos (venstre) og Nina Camilla Hagen Sørli (høyre), i forbindelse med åpningen av Farris bad i 2009. Caroline, Camilla og sønnen Carl Erik eier 30 prosent hver av selskapet, mens Stein Erik Hagen eier 10 prosent.
Publisert:

Stein Erik Hagen (57) har gitt stafettpinnen videre. Hans barn tar nå over viktige styreposisjoner i Canica-systemet.

- Jeg ønsker å gi barna mer ansvar, og endringene i styrene har ligget i kortene en stund. Det føles riktig å gjøre disse endringene nå, og min datter Nina Camilla Hagen Sørli (32), vil få mye ansvar fremover som styreleder i Jernia AS, sier en stolt og fornøyd Stein Erik Hagen til E24.

Det er familieselskapet Canica som eier Jernia.

Hagen Sørli er kjent for å være en meget aktiv fallskjemhopper. I 2012 startet hun også et nytt klesmerke, Wiksén, sammen med Rikke Wiksén.

Hans andre datter, Caroline Hagen Kjos, som for tiden er bosatt i Sveits, er valgt som ny styreleder i Canica AS.

Sønnen Carl Erik Hagen vil være styremedlem i selskapene i Canica AS og Komplett AS.

Dette er en gradvis overføring, ettersom Hagen sier selv:

- Jeg har ikke tenkt å gi meg helt ennå.

Fortsetter som ordinært styremedlem

Stein Erik Hagen fortsetter som ordinært styremedlem i familiens investeringsselskap, som forvalter formuen etter suksessen med blant annet Rimikjeden i Norge.

Hagenformuen ble verdsatt til 13,8 milliarder kroner i fjor av Aftenposten. Stein Erik Hagen eier 10 prosent av Canica, mens hans tre barn har 30 prosent hver.

Canicas hovedinvesteringer er i dagligvaregiganten Orkla (24,5 prosent), Jernia (100 prosent), Komplett Group (96,12 prosent), og F&H of Scandinavia.

Finansdirektøren rykker opp

Styret i Canica AS har utnevnt Nils Selte til ny administrerende direktør. Selte tiltrer i stillingen 10. februar 2014.

- Jeg er svært fornøyd med at Nils Selte har takket ja til å overta stafettpinnen etter Peter A. Ruzicka. Selte kjenner Canica meget godt etter mange år i selskapet hvor han startet i 2001. Nils Selte har de beste kvalifikasjoner til å lede Canica fremover, sier styreleder Stein Erik Hagen i Canica AS i en pressemelding.

Ruzicka har som kjent forlatt Canica for å ta over som konserndirektør i Orkla, fra mandag av. Canica har 24,5 prosent av aksjene i Orkla, og investeringen er derfor sentral for Stein Erik Hagen og familien som har delt eierskap i Canica.

Les også

Stein Erik Hagen: - Jeg føler våre penger er i trygge hender

Nils Selte (48) har lang erfaring fra detaljhandel og investeringsvirksomhet. Selte har tidligere hatt ledende stillinger i selskaper som Hakon Gruppen og ICA.

Han deltar i styret i Komplett AS, Jernia AS Norwegian Property ASA og flere eiendoms- og investeringsselskap samt diverse selskaper tilknyttet Canica-konsernet. Nils Selte er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Blir styreleder i Jernia

Nina Camilla Hagen Sørli blir styreleder i Jernia.

Les mer:

Publisert: