Har du en kollega som skiller seg ut? Tips oss i hele sommer!

Kjenner du et ledertalent som fortjener heder og ære? Tenk deg om, diskuter med kolleger og nominer.

Jonas Jafari (32) kapret drømmejobben i Google like etter at han var ferdig med studiene. Nå lever han guttedrømmen i California – og ble kåret til «årets ledertalent» i E24s Ledertalentkåring 2021.
Publisert: Publisert:

Mot slutten av året skal E24 for fjortende gang kåre Norges største ledertalent under 35 år.

Siden 2008 har E24 årlig hedret landets dyktigste unge ledere, og nå er tiden inne for å nominere det som kan bli «årets ledertalent 2022».

Gjennom hele sommeren tar vi imot tips fra våre lesere – Kjenner du et ledertalent under 35 år som fortjener å være med i kåringen? Send inn ditt tips til oss her.

Fra nominasjon til toppliste

Jonas Jafari fra Follo ble i fjor kåret til vinner av underkategorien «årets salgsleder» – og vinner av den gjeve govedprisen som «årets ledertalent». Dette er han svært takknemlig for.

– Det er stort når sånne ting skjer. Jeg har jo sett de fantastiske folkene som har vunnet tidligere, og det er virkelig inspirerende å lese om, og når det samme skjer med meg, så blir jeg jo veldig stolt, sa Jafari da han vant i april.

Les også

Jonas har gjort kometkarriere i Google: – Handler om å jobbe smart

Når alle nominasjoner er kommet inn blir kandidatene grundig screenet basert på faktaopplysninger.

Disse blir sjekket opp med flere referanser, før HR avdelingen i Schibsted gjør den siste kvalitetssikringen før kandidatene sendes til fagpersonene for en grundig gjennomgang av kvalifikasjoner og prestasjoner.

I denne fasen har ofte fagpersoner og rekrutteringsorganisasjonen MU dialog for å avstemme hvordan MU vurderer det kandidatene har oppnådd.

Organisasjonen er også de første kandidatene møter for det første fysiske intervjuet. En av dem de møter er Ane Storhaug Grøndahl, som har 15 års erfaring med lederutvelgelse.

– Fagpersonene har god innsikt i den bransjen kandidatene jobber i, og kan raskt forstå om kandidatene har prestert. Dette er et viktig perspektiv å ha med seg i disse vurderingene, sier Grøndahl til E24.

Ane Storhaug Grøndahl har lang erfaring med lederutvelgelse. Sammen med kollegaer i Norden og globalt identifiserer og vurderer hun toppledere i MU.

Etter at fagpersonenes jobb er fullført står MU igjen med omtrent 10 kandidater per kategori – etter dette er Grøndahl klar for å se hvem disse menneskene er.

– Hva legger MU spesielt vekt på?

– I våre samtaler med ledertalentene legger vi vekt på å bli bedre kjent med mennesket. Hvem er de, hva er de opptatt av, og hvilke verdier og påvirkninger utenfra har styrt valgene deres, sier Grøndahl.

Samtidig ser de på refleksjonene deres rundt lederskap.

– Hvis de får velge helt fritt og åpent, så ser vi hva det første de velger å snakke om og legger vekt på er. Samtalene er gjerne todelt; noe fakta må på bordet, men mesteparten av tiden setter vi av til åpne refleksjoner, forklarer hun.

«Årets ledertalent 2022»

Etter utvelgelsen ender de gjeveste kandidatene opp i en toppliste på inntil 100 navn.

Disse blir delt inn i syv underkategorier, før juryen kårer vinneren av:

  • Årets markedsfører
  • Årets selskapsbygger
  • Årets salgsleder
  • Årets økonomistjerne
  • Årets teknologihode
  • Årets organisasjonsutvikler
  • Årets bærekraft

Til slutt vil en av disse ende opp som «årets ledertalent 2022» på kåringen senere i år.

Skjemaet vårt er enkelt å fylle ut, og kanskje er det nettopp din kandidat som når helt til topps i år?

Send inn dine tips i hele sommer, her!

Publisert:

Her kan du lese mer om