Nærmere 40 mister jobben i Dagbladet

Nye innstramminger i Aller Media gjør at 39 ansatte må gå i Dagbladet.

KUTTER: Konsernet må kutte og ansatte i Dagbladet må gå.

Berit Roald
  • NTB
Publisert:,

– Blant de ansatte er det fortvilelse og vantro. Folk spør om hvordan de skal kunne klare å drifte publikasjonene med enda færre folk, sier Tone Rudberg, ansatterepresentant i Aller Media-styret og klubbleder i konsernet til Kampanje.com.

De ansatte i Aller Media ble informert om kuttplanene på et allmøte på Hasle i Oslo onsdag ettermiddag. Totalt skal konsernet spare inn 110 millioner kroner, og til sammen skal opp mot 65 årsverk kuttes, skriver Medier 24.

Onsdag ettermiddag satt de ansatte i Dagbladet i et klubbmøte der den ubehagelige nyheten om kuttplanene ble lagt fram.

Nedbemanningene skal løses gjennom nye runder med sluttpakker, en prosess man har ambisjon om å være i mål med innen 1. oktober neste år.

Ved siden av riksavisen Dagbladet, gir Aller blant annet ut Se og Hør, KK, Din Side og Sol.no. Det er ikke mer enn et drøyt halvår siden Aller Media og Dagbladet kuttet 50 årsverk. Like mange ble slanket bort fra Aller i fjor.

– Kritisk allerede

Tone Rudberg forteller til fagbladet Journalisten at bemanningen skal reduseres med 45 til 65 årsverk. Hun opplyser at kuttene skal fordeles likt mellom Dagbladet, Aller Media og nettselskapet DB Medialab.

– Ledelsen ser for seg at staben skal reduseres med mellom 45 og 65 årsverk. Trolig blir det 65 årsverk. Vi hadde tilsvarende runde i vår, og ikke alle som da fikk sluttpakke, er ute av døren. Mange av dem er fortsatt i arbeid fordi de ikke kan unnværes og har derfor fått forlenget tiden som følge av at funksjonene deres er driftskritiske, sier Rudberg, som ikke kan forstå hvordan denne kuttrunden skal kunne skje uten at kritiske funksjoner blir rammet:

– Ledelsen mener den skal klare å unngå at kritiske funksjoner blir rammet. Men det fatter jeg ikke hvordan de skal få til, siden det er driftskritisk allerede, sier Rudberg.

Fallende inntekter

Forklaringen på nedskjæringene legges på fallende inntekter fra papirutgaven, men også de digitale inntektene viser stagnasjon eller fall. Uansett er konsekvensen av den nye kuttrunden færre ansatte som skal måtte gjøre enda mer, fastslår Rudberg.

– Siden den forrige runden med kutt har mange snakket om at det er driftskritisk for flere av publikasjonene. Nå kommer en ny runde med nedbemanning. I dag er det få som kan se for seg at det skal kunne kuttes mer uten at det faller sammen helt, sier Rudberg til Kampanje.

Ifølge Journalisten er områdene utvikling og markedsarbeid digitalt skjermet for nedbemanningsprosessen fordi de vurderes som så kritiske for driften at de ikke kan røres.

Les også

Sydvaranger Gruve til skifteretten – 400 mister jobben

Les også

Fagforbundet åpner for nulloppgjør på vei mot sekstimersdag

Les også

– Kan jeg si opp en ansatt på grunn av dårlige arbeidsprestasjoner?

Her kan du lese mer om

  1. Dagbladet
  2. Nedbemanning
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Oljegiganter varsler jobbkutt

  2. Medier24: Opptil 25 stillinger kuttes i DN

  3. Nye kraftige kutt i mediebransjen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Beslutningen er uunngåelig

  6. MHWirth vil kvitte seg med 300