Stein Erik Hagen: - Dette er ikke noe solospill fra min side

Stein Erik Hagen er lei av å bli fremstilt som eneveldig hersker av Orkla.

INGEN HERSKER: Stein Erik Hagen sier til E24 at media fremstiller hans rolle i Orkla feil.
Publisert:

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-04-30 09:44:54Last: 42.13Close: 42.14Periode: intraday

Mandag varslet Orkla at styret har blitt enig med Bjørn Wiggen om at han går av som konsernsjef.

- Dette er en prosess som har pågått over tid. Dette er ikke noe solospill fra min side. Det var et overveldende flertall i styret for dette, sier styreleder og største aksjonær Stein Erik Hagen til E24.

- Dette har vært en lang prosess, en meget lang prosess.

Stein Erik Hagen har flere ganger blitt fremstilt som en eneveldig hersker av Orkla, i kraft av at han eier hver fjerde aksje og sitter som styreleder i selskapet.

Dette mener Hagen er helt feil:

- Hadde det endelig vært slik at jeg kunne bestemme som jeg ville så ..., sier Hagen og ler.

- Dette er et styrevedtak. Det er ikke slik at jeg bestemmer som jeg vil.

Angriper media

Dagens Næringsliv skrev i helgen at «for fjerde gang vil Hagen kaste konsernsjefen i Orkla».

Avisen la frem at Hagen selv kastet sjefene; Jens P. Heyerdahl i 2000, Finn Jebsen i 2005, og Dag Opedal i 2010. Og nå Bjørn Wiggen.

- Jeg så at Dagens Næringsliv skrev at jeg var med å sparke Heyerdahl. Det er absolutt helt feil. Jeg var ikke i styret på det tidspunktet, sier Hagen.

- Da Finn Jebsen forsvant ut, var jeg akkurat kommet inn i styret, men det var en lang prosess før jeg kom inn.

- Når det gjelder Opedal, så fikk ikke han sparken, slik avisen fremstiller det. Han kom til meg og ba om å få fratre. Han fikk ikke sparken.

«Etter snart 6 år som konsernsjef og 9 år som medlem av konsernledelsen i Orkla, har jeg funnet at tiden er moden for å levere stafettpinnen videre», skrev Opedal i en kommentar da han forlot Orkla i 2010.

Krevende Orkla

Orkla er Norges største industrikonglomerat og merkevareselskap. Selskapet har tre divisjoner; merkevarer, aluminium og investeringer.

- Det er et krevende selskap å lede. Det er krevende å drive med aluminium, trekjemi og pizza, sier Hagen.

- Dette med Wiggen som annonseres i dag, er et resultat av en lang prosess som styret har fått frem. Det var ikke noe solospill. Tvert i mot.

Exit Wiggen

I 2010 tok Bjørn Wiggen over roret i Orkla. Han ble da ofte omtalt som Orklas slakter, ettersom det var oppfattet at hans rolle var å selge ut deler av Orkla, for å satse mer på kjernedriften.

- Han er en god selger, for å si det sånn, sa Hagen til E24 i 2010.

Nå, litt under to år senere, er det over og ut for Wiggen:

«Styret ønsker å være tettere på denne prosessen. Hovedårsaken til konsernsjefskiftet er uenighet om arbeidsform mellom styret og Bjørn M. Wiggen. Jeg er derfor glad for at nestleder i styret, Åge Korsvold, har sagt ja til å bli konstituert som konsernsjef», skrev Hagen i en børsmelding mandag morgen.

«Jeg vil takke Bjørn for hans innsats som konsernsjef i en meget krevende tid, og for hans virke for konsernet gjennom mange år»

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om