Sondre Gravir (37) blir ny Finn-direktør

Går fra Aftenposten til Finn allerede 1. februar.

NY JOBB: Sondre Gravir er Finns nye administrerende direktør. Bildet er tatt i forbindelse med Ledertalentene 2010.

BT
  • Ida Aamodt-Hansen
  • Tuva Bønke Grønning
Publisert:,

Schibsted bekrefter ansettelsen i en pressemelding fredag, hvor de også skriver at Gravir vil starte i den nye jobben allerede 1. februar.

Gravir ble i 2009 administrerende direktør i Bergens Tidende i en alder av 30, før han i 2012 gikk over til jobben som administrerende direktør i Aftenposten.

I pressemeldingen sier Gravir at det er tungt å slutte i Aftenposten, men at han samtidig gleder seg veldig til å starte i den nye jobben.

- Finn.no er et fantastisk selskap som nesten alle nordmenn har et forhold til. Finn.no har vist en imponerende utvikling over lang tid, og har vært veldig sterke på innovasjon og kulturbygging. Med Finn.no sin solide merkevare, markedsposisjon og kompetente medarbeidere, er jeg optimistisk med tanke på den videre utviklingen, sier han.

Gravir er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore.

Går inn i Schibsteds konsernledelse

Det var i midten av november i fjor at det ble kjent at dagens administrerende direktør, Christian Printzell Halvorsen (40) slutter i Finn.no. Hans nye rolle blir som Chief Product Officer i Schibsted Classified Media. Han går også inn i Schibsteds konsernledelse.

Christian Printzell Halvorsen

Finn.no

Halvorsen har vært administrerende direktør i Finn.no siden høsten 2009. Før det var han direktør for strategi og produktutvikling i samme selskap. Halvorsen er utdannet ved NTNU i Trondheim. I sin nye jobb får han det øverste produktansvaret for alle Schibsteds digitale markedsplasser.

– Det er med blandede følelser jeg forlater Finn.no. De siste årene har uten tvil vært de morsomste i min karriere, sa Halvorsen i en pressemelding i november.

Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal ga samtidig Halvorsen ros for jobben han har gjort i Finn.no:

– Christian er en drivkraft i arbeidet med å utvikle neste generasjon digitale markedsplasser. Dette er et meget viktig område for Schibsted Media Group, og konsernledelsen styrkes ved å få inn Christians spisskompetanse om digitale produkter og markedsplasser, sa Ryssdal.

300.000 annonser hver dag

Finn.no ble etablert i mars 2000 og er i dag Norges største markedsplass. FINN.no har spesialisert seg på annonser og tjenester for kjøp og salg mellom privatpersoner, samt små og store bedrifter.

På en normal dag er det til enhver tid ca. 300.000 annonser tilgjengelig på Finn.no, ifølge nettstedet selv. Finn.no har rundt 400 ansatte.

Styreleder Terje Seljeseth i Finn.no sier de har hatt en grundig prosess for å være sikre på å finne den beste personen da de ansatte Gravir, og at flere sterke, interne kandidater ble nøye vurdert.

- Etter en helhetsvurdering landet valget på Sondre Gravir, og jeg er meget tilfreds med at Sondre har sagt ja til å ta jobben. Jeg er trygg på at han med sin brede ledererfaring, gode resultater og inngående kjennskap til selskapene i Schibsted, vil være et godt valg for å lede Finn.no sin utvikling videre, sier Seljeseth.

E24 er eid av VG, som ligger under Schibsted-konsernet. Finn.no er også eid av Schibsted.

Les også

Hun er Huseiernes Landsforbunds nye leder

Les også

Siv Meisingseth blir kommunikasjonssjef i Plan Norge

Les også

Kjell Arve Kure blir ny administrerende direktør i Norske Skogs Saugbrugs

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Espen Egil Hansen blir publisher i Aftenposten

  2. Medietopp blir ny toppsjef i Sats

  3. Schibsted-sjefene dumper aksjer

  4. Annonsørinnhold

  5. Schibsted inngår samarbeid med konkurrent

  6. Vi ga bort ting og tang for nesten 100 millioner kroner i fjor