Ledertalentene 2015, «Årets selskapsutvikler»: Mie (33) er eiendomssjef i Oljefondet

Mie Caroline Holstad er en av fire sjefer i Oljefondets eiendomsavdeling og har på få år vært med på å bygge avdeling til den suksessen det er i dag. Det gjør henne til «Årets selskapsutvikler».

VIKTIG JOBB: Mie Caroline Holstad har utmerket seg i en tung og kompleks jobb, og hun har bidratt sterkt til at Oljefondets eiendomsavdeling er bygget opp en portefølje verdt 140 milliarder kroner. Nå er hun kåret som årets selskapsutvikler.
Publisert:

– Dette var fantastisk moro og overraskende. Med så mange dyktige kandidater er dette en stor ære, sier hun på telefon fra Tokyo.

På fem år har Mie Caroline Holstad vært med å bygge opp avdelingen for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Oljefondet, til det den er i dag.

For syvende år på rad kårer E24 årets største ledertalent under 35 år i norsk næringsliv.

Hovedvinneren avsløres i et stort arrangement på BI i Oslo fredag 13 . november.

Hver dag frem til da skal E24 avsløre en vinner i de sju kategoriene årets kåring er delt inn i.

Ny avdeling i Tokyo

33 år gammel sitter Holstad som administrasjonsdirektør i eiendomsavdelingen til Oljefondet, hvor hun leder et internasjonalt team fordelt på kontorer i Oslo, London, New York, Tokyo og Luxembourg - og har ansvar for alt av HR, styring og administrasjon.

Holstad sitter også i ledergruppen i NBIM Real Estate.

Der sitter hun sammen med investeringsjef Karsten Kallevig, risikosjef Lars Dahl og driftsdirektør Nina Hammerstad som også leder eiendomsporteføljen til Oljefondet.

Nettopp derfor tok det en liten stund før E24 fikk snakket med Holstad og gratulert henne med seieren som «Årets selskapsutvikler» for Ledertalentene 2015.

Kategorivinneren er nemlig på jobbreise i Japan denne uken.

Kontoret i Japan er nyoppstartet, og Holstad er på besøk med sin HR-leder for å møte de tre ansatte som opererer fra den asiatiske hovedstaden.

– Når det startes opp en ny avdeling, er det viktig å møte de ansatte, være synlig og skape en umiddelbar god kultur, sier Holstad.

Rom for å feile

Som leder er dette noen av de egenskapene hun mener er viktig for å skape et effektivt og godt arbeidsmiljø.

– Å stole fullt og helt på sine ansatte er essensielt slik at man kan delegere og støtte sine ansatte i det arbeidet de gjør. Alle må føle at det er rom for å feile så lenge man lærer av det, påpeker hun.

Holstad begynte i Norges Bank Investment Management i september 2010, da som rådgiver for kontroll og etterlevelse.

Det tok kun ett år før hun flyttet over til eiendomsavdelingen, og i 2014 fikk hun jobben som administrasjonsdirektør.

Les også

Ledertalentene 2015: Mat hjem på døren gjør ham til «Årets innovatør»

Hverdagen er svært variert for den unge lederen, men dette ser hun bare på som en fordel. Innenfor de fire ulike teamene hun leder, spenner arbeidet bredt, men felles for dem alle er utviklingen av fondets eiendomsorganisasjon.

– Så langt har det vært en enormt spennende reise, hvor jeg har vært med på å etablere eiendom som en egen enhet i fondet, sier hun og legger til at oppgaven langt fra er over.

Har nøkkelen til suksess

I denne jobben ligger også nøkkelen til suksess i å hanke inn de aller beste menneskene der ute. Det er en pågående prosess som opptar mye av Holstads hverdag.

– Vårt arbeid handler om å forvalte verdier for fremtidige generasjoner, og nettopp derfor må vi ha folk som både er ydmyke overfor denne oppgaven og samtidig er talentfulle, har teft for det internasjonale eiendomsmarkedet, og brenner for kjerneverdiene til fondet, understreker hun.

Per dags dato har eiendomsavdelingen 110 ansatte globalt, fra 65 ved årsslutt i fjor. Det har ikke vært en smal sak å få det på plass, men med hardt arbeid og godt samarbeid kommer man langt, ifølge Holstad.

– Selv om det har vært mange lange dager, har vi bevart teamspiriten og hatt det utrolig mye gøy på jobb. Uten latter kommer man ingen vei, påpeker hun.

Kobler av hjemme

Det kan kanskje virke umulig i den rollen som Holstad har, men også hun har fritid. I perioder om ikke annet.

– Som alle andre har også jeg fri, og da kobler jeg helt av. Gjerne med en bok, trening eller matlaging. Ikke ulikt andre trives jeg best med venner og familie, også er jeg veldig glad i å reise, forteller Holstad.

Med den globale satsingen innen eiendomsavdelingen blir det nok av utenlandsturer også fremover, og det er en spent leder som tenker på fremtiden.

– Aldri hadde jeg trodd at det skulle gå så fort som det nå har, men jeg føler meg privilegert som får være med på denne reisen. Som person har jeg aldri planlagt karrieren min, jeg har heller jobbet hardt, og tatt mine veivalg etter hvert som nye muligheter har dukket opp, sier Holstad.

Les også

«Årets sosiale entreprenør» syr vesker i Zambia

Les også

Frykter at oljebransjen kan miste en hel generasjon

Les også

Thorsteinn (41) vurderte jobbytte – fikk sparken

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om