Vitner sier at brokollaps ikke kom plutselig

Hovedentreprenøren Reinertsen hevder at brokollapsen i Trondheim kom helt plutselig. Men vitner sier at aktivitet rundt stillasene før kollapsen tydet på at noe var galt.

DRAMATISK: En kvinne og en mann omkom da denne broeni Trondheim raste sammen 8. mai 2013.
Publisert: Publisert:

En halv times tid før broen styrtet sammen, observerte ansatte i Reinertsen at det plutselig var stor aktivitet rundt stillasene, skriver Adresseavisen.

Bakgrunnen for aktiviteten var trolig at man hadde iakttatt endringer på midtstillaset, og at det kan ha vært i ferd med å bli skjevt.

To ansatte, blant dem Kjell Magnar Olsen, den ene av de to som mistet livet i ulykken, kastet seg i en pickup med tilhenger, trolig for å hente ekstra materiale til å stive av og forsterke stillaset.

Det er ikke klart om de mente at det var oppstått en situasjon som var så farlig at broen kunne kollapse.

Kort etter kom de to tilbake, og Olsen gikk under broen og stillaset. Det er uklart om han gjorde det for å forsterke broen.

LES OGSÅ: Fikk refs av veivesenet før brokollapsen

Sentralt vitne

Den andre personen som var i bilen sammen med Olsen, er et sentralt vitne for politiet som etterforsker ulykken.

– Vi kjenner til disse opplysningene. Dette er helt klart et viktig vitne. Men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke si noe om hva som er framkommet i dette avhøret, sier politiadvokat Aage Sliper Midling.

Daglig leder i underentreprenøren Master Solutions, Levin Sverre Nestvold, sier de kjenner til at den omkomne var i reisverket og hadde hentet stillasdeler like før broen raste sammen.

– Det er mulig han så noe han ville gjøre noe med eller forsterke, sier han.

Han er helt sikker på at Olsen aldri ville gjort det om han trodde det var farlig for ham eller andre.

– Vi vet ikke hvorfor han var der. Det kommer vi aldri til å vite, sier han.

LES OGSÅ:Veivesenet kontrollerte ikke reisverket på Reinertsen-bro

Rapport fremlagt

Leder for teknologiavdelingen i Reinertsen, Morten Bjerkås, sa ved presentasjonen av den såkalte Reinertsen-rapporten om ulykken fredag at alt skjedde plutselig.

Direktør Kristian Reinertsen vil ikke kommentere spørsmålet om det kom signaler i forveien om at noe var galt. Han henviser til politiet.

– Dette er spekulasjoner omkring hendelsesforløpet og vi trolig inngå i den pågående politietterforskningen, sier han.

LES OGSÅ:

Publisert: