- Menn som støtter opp om konas karriere blir sett ned på

Kristin Skogen Lund portretteres av CNN.

ENSOM: Konserndirektør i Telenor Kristin Skogen Lund møter få andre kvinner på samme ledelsesnivå.
  • Kristin Norli
Publisert:

«Som toppleder på konsernnivå er det sjelden Kristin Skogen Lund treffer kvinnelige kollegaer».

Slik innleder nyhetskanalen CNN sitt beskrivelse av Telenor-direktør og NHO-president Kristin Skogen Lund, som denne måneden intervjues i portrettserien «Leading Women».

Her følger kanalen kvinner som har nådd helt til topps - men dem finnes det ikke så veldig mange av i det norske forretningslivet, ifølge Skogen Lund selv.

- Hvis dere hadde fulgt noen i offentlig administrasjon eller i politikken - så tror jeg dere hadde funnet mange kvinner, sier hun til CNNs reporter.

- Men i det private næringslivet er vi dessverre svært få kvinner. Både på mitt nivå, men også på nivået under. Så i svært mange sammenhenger er jeg den eneste, sier Skogen Lund.

- Ser ikke usikkerheten

Blant de andre kvinnene som trekkes frem i CNNs serie, er designer og motehuseier Carolina Herrera, og grunnlegger av Marvell Technologies, Weili Dai.

I likhet med Skogen Lund blir også de spurt om hvordan man kombinerer livet som toppsjef med livet som mor. Skogen Lund har selv fire barn, noe som sammen med toppjobben, ofte fører til karakteristikker hun ikke kjenner seg igjen i.

- Jeg blir innimellom beskrevet med uttrykk som «superkvinnen», og jeg forstår hvorfor folk kan tenke det.

- Men de ser meg jo ikke når jeg er usikker eller har en dårlig dag, eller når jeg må ta harde prioriteringer eller når jeg får dårlig samvittighet fordi jeg ikke er hjemme med barna.

Trøblete kvotering

I 2011 rangerte magasinet «Fortune» den norske næringslivslederen på 38. plass over de mektigste kvinnene på global basis i næringslivet. Tidligere har Skogen Lund også vært på topp 10-listen av «Global Women on the Rise».

Samtidig som CNN sender intervjuet med Skogen Lund førstkommende onsdag, har kanalen denne måneden satt kvinner i styrerommene - eller mangelen på sådan - i fokus.

Det fremheves også Norge som et land der ledere i næringslivet, uavhengig av kjønn, melder om blandede følelser når det kommer til lovpålagt kvinneandel ved styrebordet.

Den norske toppsjefen har en bestemt mening om hva som må til for å oppfordre flere kvinner til å velge lederstillinger:

- Det er utvilsomt et spørsmål som må løses nedenfra og opp, ikke ovenfra og ned, slik kjønnskvotering av kvinner i styrene forsøkte å gjøre.

- Vi må starte ved fødselspermisjonen. Menn og kvinner får svært forskjellige karrieremuligheter straks et barn kommer inn i bildet. Dersom vi kunne introdusere en jevnere fordelinger mellom menn og kvinner når det gjelder fødselspermisjon, vil dette til syvende og sist føre til å endre mønsteret av forventninger og deling av ansvarsområder i hjemmet, sier Skogen Lund til CNN.

- Sett ned på

For i dagens samfunn er det fortsatt stigmatiserende for en familie å velge utradisjonelt, mener hun.

- Det er ikke sosialt akseptert for kvinner å ikke gå aktivt inn i morsrollen, slik det vil være for en mann å ikke gå aktivt inn i farsrollen.

- Hvis en kvinne støtter opp om sin mann som også er administrerende direktør, blir hun hyllet for å ha satt sine ting til side for hans del.

- Men hvis en mann gjør det samme for sin kone, blir han sett på som en tosk, sier Skogen Lund.

Deler av intervjuet med Kristin Skogen Lund kan du se her. Sendingen går i sin helhet på CNN førstkommende onsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Kvinner må jobbe mer

  2. – Vi har ikke vært gode nok til å jobbe med å få frem kvinner

  3. Betalt innhold

    Fortsatt skjevt i toppen – når står de siste mannsbastionene for fall?

  4. Telenor-kvinner ble aldri innkalt til intervju om konsernsjef-jobben

  5. Kvinnelige toppsjefer steilerover nytt forslag fra Ap