Mitt voksenpoeng: Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre var på full fart inn i politikken da planene brått endret seg.

Voksenpoeng
 • Nora Rydne
Publisert:

Utemøbelarvingen vokste opp med egen pult under farens kontorpult, og tok imot sin første store bestilling som 10-åring. Likevel hadde han ingen planer om å ta over familiebedriften.

Etter lang tid i organisasjonslivet var den ferske juristen på full fart inn i politikken, og jobbet som rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Planene endret seg brått da faren fikk kreft - Vestre, som da var 25 år gammel, fikk akkurat tid til å fortelle ham at han ønsket å ta over som sjef i familiebedriften Vestre As.

Vestre er fremdeles ikke spesielt opptatt akkurat av utemøbler, men har engasjert seg mye i hvordan bedriften kan påvirke samfunn og næringsliv. Siden han tok over har omsetningen mer enn doblet seg, til tross for at Vestre har satt seg enorme bærekraftsmål og nekter å ta oppdrag som involverer fiendtlig arkitektur.

I ukens episode av Voksenpoeng forteller Vestre blant annet om det brå generasjonsskiftet i familiebedriften, hvorfor han valgte bort politikken, og om hvorfor han mener norsk næringsliv bør bry seg mindre om janteloven.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Voksenpoeng
 2. Karriere
 3. Næringsliv
 4. Industri
 5. Jobb
 6. Ledelse

Flere artikler

 1. – Den første ordren tok jeg imot da jeg var 10 år

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To aksjer du bør kjøpe nå – og én å holde seg unna

 3. Betalt innhold

  Sterke markedskrefter kan dominere børsuken

 4. Næringsminister Vestre om telefonen fra Støre: – Veldig overrasket

 5. – Å ikke se nye veier for virksomheten, det er farlig