Hun blir landets første professor i skatteøkonomi

Annette Alstadsæter begynner som professor i skatteøkonomi ved NMBU Handelshøyskolen.

– STORT BEHOV FOR MER KUNNSKAP: Det er et problem at mye av skattedebatten og den politiske beslutningsprosessen skjer på manglende grunnlag, mener Annette Alstadsæter, Norges første professor i skatteøkonomi.
Publisert: Publisert:

Alstadsæter har doktorgrad fra NHH og startet etter det som forsker i Statistisk Sentralbyrå. De siste årene har hun vært førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Ved NMBU Handelshøyskolen skal hun fra neste høst av undervise i grunnleggende bedriftsøkonomi.

– Det er med stolthet og glede jeg starter i stillingen som professor i skatteøkonomi. Jeg ser frem til å bli kjent med mine nye kollegaer og være en del av Handelshøyskolens dynamiske miljø, sier Alstadsæter.

Les også

Skattereformen: Slik vil Ap endre skattene

– Jeg håper å få studentene engasjert i bedrifts- og skatteøkonomi og være med å gjøre dem til engasjerte samfunnsborgere, sier hun.

Alstadsæter var medlem i Scheel-utvalget som leverte sin innstilling for etår siden. Hun mener det er svært viktig å få mer kunnskap om skatteforskning.

– Debattene er ofte basert på tro og meninger og lite på fakta. Det er et problem at mye av skattedebatten og den politiske beslutningsprosessen skjer på manglende grunnlag, sier hun.

Les også

Uten formuesskatt ville 28 milliardærer betalt 80 prosent mindre i skatt

– Det er et stort behov for mer empirisk basert kunnskap om hvordan Norges bedrifts- og eierstruktur ser ut og om hvordan skattesystemet påvirker personers og bedrifters adferd, hvordan endringer har påvirket tidligere og hvilke konsekvenser de har. Argumentene som føres i skattedebatten er ofte basert på kortsiktige og misvisende konsulentrapporter.

NMBU Handelshøyskolen er en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, og er universitetets fagmiljø i bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi og ledelse, blant annet.

Les også

– Arbeiderpartiet sier rett ut at de ønsker et høyere skattenivå

Les også

Slik vil Ap endre skattene

Les også

Professor blåser av regjeringens skatteendringer : – Mye støy og lite substans

Publisert:
Gå til e24.no