Hun tar over som sjef i suksessbedriften Lundin Norway

Under ledelse av Torstein Sannes har Lundin Norway gjort gigantfunn på norsk sokkel. Nå trer han av etter ti år i jobben og Kristin Færøvik tar over roret.

- EN MULIGHET MAN IKKE KAN SI NEI TIL: Kristin Færøvik tar over jobben som sjef for Lundin Petroleum Norway i april 2015. Bildet er en illustrasjon av Lundins utbygging på Edvard Grieg-feltet.
Publisert:

Det går nå mot et lederskifte i den norske virksomheten til det suksessrike oljeselskapet Lundin Petroleum.

I april neste år går nemlig Torstein Sannes (67) av som Norgessjef og trer inn i rollen som styreleder for den norske virksomheten. Da vil Sanness ha ledet Lundin Norway i ti år.

Sanness' etterfølger er allerede utpekt. Det blir Kristin Færøvik som tar over sjefsjobben i Norge.

– Var det overraskende for deg at du fikk dette tilbudet?

– Ja, det får jeg si. Men dette er en fantastisk mulighet som man ikke kan si nei til, sier en tydelig glad nyutnevnt Lundin-direktør til E24.

De ansatte i Lundin ble meddelt nyheten om sjefsbytte i dag, men Færøvik forteller at hun har «visst det litt lenger» uten å spesifisere noe nærmere.

E24 Aksjelive: Få de siste nyhetene fra markedet her

Kjenner Lundin gått

Kristin Færøvik har en lang og solid karriere bak seg i oljebransjen. Hun kommer fra jobben som sjef for Rosenberg WorleyParsons i Norge og Marathon Oil i Norge. I tillegg har hun hatt karriere hos BP både i Norge og utenlands.

Hun kjenner også Lundin godt. Da hun ledet Marathon Oil i Norge overså hun utbyggingen av Alvheim-feltet der Lundin Norway også var involvert.

– Etter det ble jeg kjent med morselskapet da jeg satt i styret i Lundin Petroleum, sier Færøvik.

Færøvik skal nå flytte fra oljehovedstaden til Oslo, der Lundin har sitt norske hovedkontor.

– Det blir sikkert litt annerledes, sier en latterfull nyutnevnt Lundin-direktør på spørsmål om hvordan det blir å flytte til Oslo.

– Her i Stavanger handler jo alt om vår industri, men det blir sikkert bra, legger hun til.

Les også

Lundin-sjef om gigantfunnet: - Ikke verst

Utbyggingsmodus

Nå ser den erfarne oljetoppen frem til å ta over styringen av ett av landets mest suksessrike selskaper i oljenæringen, og kanskje det mest omtalte.

I de kommende årene skal selskapet bygge ut mange av kjempefunnene de har stått bak.

– Det finnes ikke så mye mer spennende enn å lete etter olje og gass, men jeg gleder meg også til å være med på oppstarten av Edvard Grieg. Jeg har jo vært med på noe lignende på Alvheim-feltet.

Edvard Grieg-feltet er ett at funnene Lundin har gjort på norsk sokkel, og feltet ligger ikke langt fra Lundin-funnet Johan Sverdrup på Utsirahøyden.

– Leteporteføljen blir også veldig spennende å følge, og ikke minst det å få være med på Sverdrup-utbyggingen, sier Færøvik.

Hvordan er det å gå inn i et oljeselskap i den situasjonen bransjen er i nå?

– Jeg tar det med stoisk ro. Jeg har vært med i denne industrien såpass lenge, så det skal jeg takle fint. Denne bransjen har alltid vært syklisk, sier hun.

Les også

Lundin og Statoil vurderer samarbeid i Barentshavet

Fra nykommer til premissleverandør

Fra starten av Lundins norske virksomhet rekrutterte man en rekke erfarne oljefolk inn til bedriften. Selskapet var likevel en miniputt i den norske bransjen. Det endret seg imidlertid raskt og nå er selskapet én av de store premissleverandørene på norsk sokkel.

Under Torstein Sanness' ledelse har selskapet gjort store fremskritt og for noen år siden fant selskapet det enorme oljefeltet Johan Sverdrup, Edvard Grieg, og sist men ikke minst det ganske ferske Alta-funnet i Barentshavet.

– Torstein (...) har vært drivkraften bak veksten og suksessen til Lundin Norway. Han har stått bak en betydelig verdiskapning for aksjonærene gjennom denne perioden. Han har etablert en organisasjon med den høyeste kompetanse på alle nivåer: leting, utvikling og produksjon. Med funn som Johan Sverdrup, Edvard Grieg og Alta har Lundin Norway oppnådd enorm suksess, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.

Les også:

Ti milliarder i minus for Goliat-feltet200 Statoil-milliarder forduftet på fem månederOljeserviceselskapene må spare penger: Kutter ut julebordene

Publisert:

Her kan du lese mer om