Vil lære deg å lede kvinner bedre

Konferanseholderen Confex må tåle krass kritikk på grunn av kurs som skal lære deg hvordan du best håndterer dine kvinnelige ansatte.

LEDERSKOLE: Kurset vil gi deg kunnskap om hvordan du kan lede dine kvinnelige ansatte bedre.

CONFEX NORGE
  • Mona Bristøl
Publisert:

Kurs-og konferanseselskapet Confex holder årlig flere hundre kurs og konferanser - om alt fra ledelse til helse og omsorg.

Slik blir du en bedre leder for kvinnelige medarbeidere er kurset som har fått enkelte til å sette kaffen i halsen.

- Vi lager kurs ut i fra hva markedet etterspør. Du kan si det sånn at vi har hørt på markedet og istedenfor å tie om de problemstillingene arbeidslivet etterspør har vi valgt å løfte dem opp, sier Therese Sørensen, kommunikasjonsansvarlig i Confex til E24.

- Det er viktig for oss å ha litt catchy titler, og det er tydeligvis det som har provosert her. Konferansen ble gjennomført for første gang i høst og 88 prosent av deltakerne var kvinner, sier hun.

Hun forteller at de til nå kun har fått positive tilbakemeldinger på konferansen.

- Der jo ikke til å legge skjul på at kvinner har mer følelser knyttet til arbeidslivet, og kan lett bli misforstått, sier hun og referer til et sitat av Trond Viggo Torgersen, som ifølge henne senest ble brukt på et kurs i går av Olympiatoppens lege Lars Kolsrud:

- «Kvinners hjerne er som en åttefelts motorvei, mens mannens er som en liten sti».

Les mer om kurset her (ekstern lenke)

Latterliggjør

Marie Simonsen er blant dem som ser rødt etter å ha lest om kurset. I torsdagens Dagblad' harselerer hun rått over Confex-kurset.

Konferansen presenteres i korte trekk med at her skal du skal lære deg å unngå konflikter, bli forstått og unngå feiltolkninger.

«Lær deg å tolke de non-verbale signalene, bli en mer tydelig leder slik at du unngår baksnakking og usikkerhet i avdelingen.»

«For eksempel; når kvinner sier nei, mener de ja. Det er noe alle vet. Viktig å huske på når kvinner sier de vil ha heltidsstilling og mer lønn. De mener egentlig det motsatte. Gjelder også på firmafest.», skriver Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen.

Hun en bare en av flere som har reagert på et kurs de mener hører til i en annen tid.

Beate Sørum, blogger og samfunnsdebattant, var den som først fikk sinnene til koke ved å omtale kurset.

- Det er ikke vanskelig å lede kvinner. Det er vanskelig å lede – punktum. Og i mellomtiden gjør man klokt i å ikke insinuere at kvinner er ekstra vanskelige personer man bare må lære seg å takle så mennene kan få gjøre voksen-jobben sin uten unødig innblanding fra de søte små tuppene, skiver Sørum på bloggen sin.

- Unngå KMM

- Vi er ydmyke i forhold til kritikken vi har mottatt, men synes samtidig at det er inspirerende at det blir debatter rundt produktene våre, sier Sørensen.

Selskapet arrangerer også seminarer med navn som Knekk koden for å håndtere vanskelige personer, som ifølge selskapets egen nettside er et av de mest populære kursene.

Hun forteller at kursets opprinnelsen er basert på en undersøkelse blant 500 ledere.

- Vi fikk tilbakemelding på at lederne selv mener de kunne bli bedre ved å lære seg å forstå medmennesker. Sånn sett kunne dette kurset også ha hett Slik leder du ulike personligheter.

I selskapets presentasjon av kurset står det også at 70 prosent av de mannlige lederne svarte at de ønsket å bli bedre på ledelse av kvinnelige medarbeidere.

- Er det virkelig nødvendig med et slikt kurs?

- Man kan velge å se på dette som stigmatiserende. Men dette er et generelt lederkurs, som vi har valgt å vinkle på akkurat dette temaet med kvinner. Fokuset vårt er kun positivt, sier hun

- Det handler om tydelig ledelse og hva som er målet – slik at man blant annet slipper KMM – kos med misnøye.

Publisert:

Flere artikler

  1. Ansatte riser norske lederes tro på ros

  2. Skaper møteplasser for unge i finansbransjen

  3. Syv av ti ledere i Norges største selskaper er menn

  4. Betalt innhold

    Fem grep: Slik kan du komme med kritikk fra hjemmekontoret

  5. - Jenter må tørre mer