Bjurstrøm vil sponse bedrifter som tar inn unge

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) vil gi penger til bedrifter hvis de ansetter unge som står i fare for å falle utenfor arbeidsmarkedet.

NYTT PROSJEKT: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm setter i gang et prosjekt der målet er å holde unge i arbeidslivet. Prosjektet går ut på at arbeidsgivere som stiller opp, får økonomisk støtte og tilbud om hjelp med tilrettelegging og oppfølging.
  • NTB
Publisert:

De som faller utenfor på veien fra attføring til vanlig arbeid, skal hjelpes inn i det ordinære arbeidslivet så fort som mulig.

Bjurstrøm setter i gang et forsøk der 500 unge i første omgang skal på «arbeidsavklaringspenger». Pengene deles i tre.

Arbeidsgiveren som vil ansette de unge, får én tredel. De unge selv får beholde én tredel fordi det skal lønne seg å gå ut i jobb, og den siste tredelen av pengene skal brukes til tilrettelegging og oppfølging.

– Nå blir utfordringen å mobilisere bedriftene. Jeg har allerede snakket med NHO, og de er positive, sier Bjurstrøm til Aftenposten.

LES OGSÅ: Erna Solberg mener Nav gjør folk sykere

Bjurstrøm foreslår forsøksendringen allerede i revidert nasjonalbudsjett som kommer i mai. Hun mener all erfaring viser at den beste hjelpen ut av livet som støttemottaker, er å komme inn i det ordinære arbeidslivet. Utfordringen blir derfor å legge til rette for at bedriftene kan ta ansvar og ansette unge som sliter.

Prosjektet går ut på at arbeidsgivere som stiller opp, får økonomisk støtte og tilbud om hjelp med tilrettelegging og oppfølging.

De som får jobb, skal være midlertidig ansatt i inntil tre år, slik at bedriften ikke må binde seg. På lengre sikt er Bjurstrøms mål at de unge får fast ansettelse.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Slik vil Ap endre norsk økonomi:Staten skal bla oppfor å få flere i jobb

  2. Dropper sakmot Norge

  3. Pålagt å gå på uføretrygd?

  4. Eriksson vil tilrettelegge for funksjonshemmede i jobb

  5. Ble hyllet av Solberg i nyttårstalen: - Tar du utfordringen, Erna?