Ledertalent: - Tenk ett steg fremover hele tiden

Møt Ole Falk Hansen (29) - Sør-Vestlandets fremste ledertalent i år.

UNG OG AMBISIØS: For det første; jobb med de rette folkene over og under deg. Dernest; ta muligheten når du får den. Til sist mener jeg det er viktig å prøve å hele tiden tenke ett steg fremover hele veien, sier Ole Falk Hansen. Til daglig jobber han som sjef for strategi og fusjoner og oppkjøp i Aker Solutions forretningsområde Drilling Technologies.
Publisert:

Allerede i ung alder hadde sørlendingen Ole Falk Hansen en fornemmelse av at han hadde evnen til å lede andre. 29 år gammel har han rukket å innta en toppstilling i oljeservicekonsernet Aker Solutions, med 26.000 ansatte.

- Jeg oppdaget det i nokså ung alder, og forholdsvis tidlig i barndommen fikk jeg en følelse av at det å ta initiativ og organisere og drive andre var noe som ga meg ganske mye, og som jeg følte at jeg drev godt, sier Falk Hansen til E24.

29-åringen er sjef for strategier, fusjoner og oppkjøp (M&A) i boreteknologidivisjonen i Aker Solutions.

Torsdag kårer E24s jury ham til Sør-Vestlandets fremste ledertalent. Dette sier juryen:

«Ole er en leder som tross sin unge alder har et betydelig ansvarsområde, er en flink motivator og leverer strålende resultater på det faglige. Han har god tillit oppover og nedover i organisasjonen og evner raskt å få respekt».

MØT DE ANDRE LEDERTALENTENE I SØR-VEST HER: Sjekk listen

Liker ansvar

Selv setter han pris på å kunne ta ansvar selv.

- Når du jobber på egenhånd, så har du deg selv å forholde deg til. Og hvis du kjenner til dine kvaliteter og kan levere det som etterspørres, så kan du ta det leveringsansvaret selv.

Men som leder er man avhengig av at også andre leverer for å oppnå resultater.

- Fokus for min del har vært å finne dyktige folk å jobbe sammen med og utvikle. Jeg er opptatt av at det skal gis frihet og rom til å kunne levere på egen hånd, og at de som leverer skal ha anerkjennelse for det som er prestert. Som leder er det mitt ansvar å sikre at kollegene får denne muligheten men samtidig får min støtte og backing i arbeidet frem mot resultatet, sier 29-åringen.

Selv mener han at oppskriften på suksess er som følger:

- For det første; jobb med de rette folkene over og under deg. Dernest; ta muligheten når du får den. Til sist mener jeg det er viktig å prøve å tenke ett steg fremover hele tiden.

MØT DE ANDRE REGIONSVINNERNE:

BT-direktøren er Årets Ledertalent på Vestlandet: - Prøver ikke å tenke på alt som kan gå galt

Midt-Norges største ledertalent: - Aldri bli lenge i en jobb under en dårlig sjef

Bryggeridirektør Roger Karlsen er Nord-Norges fremste ledertalent i 2012

Hjertebarnet

Det var på NHH at Falk Hansen fikk sitt første møte med det å være leder gjennom studentforeningen, som leder for NHHS Consulting.

Han omtaler selskapet som sitt hjertebarn på NHH, og sier det er stedet hvor han fikk reell erfaring fra utfordrende og spennende oppgaver, samtidig som han ble kjent med interessante medstudenter.

- Har arbeidet i studentforeningen vært viktig for dine yrkesvalg videre?

- Jeg tror den har vært viktig for å få et innblikk i hvordan det er å drive et selskap, og hva kunder og ansatte forventer av deg som leder, sier Falk Hansen.

- Den gang - som i dag - er utfordringen at de ansatte er dine venner og du er deres leder. Å håndtere den biten, medstudentene, kunne være utfordrende. Men den viktigste erfaringen fra dette arbeidet har vært viktigheten av å bygge et sammensveiset team som sammen kan lede og bygge opp en organisasjon.

SJEKK LISTENE I DE ANDRE REGIONENE:

Dette er Vestlandets fremste ledertalenter

Dette er Midt-Norges største ledertalenter

Dette er de fremste ledertalentene i Nord-Norge

McKinsey

Sitt første møte med det ordinære arbeidslivet fikk han i det anerkjente konsulentselskapet McKinsey. I løpet av oppholdet på tre år ble han kastet ut i ulike prosjekter i Norge, Europa og Sør-Afrika, og etter snaut to år ble han forfremmet som prosjektleder – som en av de yngste noensinne i selskapet.

- Det er her jeg har hatt det lengste jobboppholdet, og det er her jeg har blitt formet. Man får et basisfundament for veien videre, man møter de dyktigste folkene som man får lov til å ta del i store utfordringer sammen med, og man møtes av høye krav.

- Sammen med store muligheter, gis man en struktur, en verktøykasse og et tenkesett som er nyttig. Og de mulighetene man blir kastet ut i, viser at det er mulig å komme langt, selv uten lang erfaring.

LURER DU PÅ HVORDAN KÅRINGEN FOREGÅR?: Slik blir listen til

Inn i olje - og gassbransjen
Det var i McKinsey Falk Hansens interesse for olje og gassektoren ble født, det som til slutt banet veien for inntreden i et av Norges største industriselskaper, nemlig Kjell Inge Røkkes Aker Solutions.

- At jeg valgte Aker Solutions var påvirket av den bransjeforståelsen jeg hadde opparbeidet fra å jobbe med selskaper innenfor industrien som McKinsey-konsulent. I tillegg så jeg på Aker Solutions som et selskap med unik kompetanse og produkter innen denne bransjen, men samtidig muligheter og utfordringer å ta tak i.

Men han forteller at jobbyttet også ble drevet frem av ønsket om å komme tettere på operasjonen og industrien, ved å være på innsiden av selskapet i en lederposisjon, som er noe annerledes enn å være rådgiver til lederne i tilsvarende selskaper.

Og interessen var allerede rettet mot olje og gass- sektoren, samt strategi og transaksjonsrelaterte prosjekter.

TO LEDERTALENTER I TOKYO OG SELBU:

Marius (33) gikk fra Pareto til Selbu Sparebank

Datanerder er ikke som andre ledere

Kontrakter til 6 milliarder
Drøyt ett år etter at han inntok lederstillingen i Aker Solutions boreteknologidivisjon har han blant annet ledet strategiprosessen for de neste fem årene, gjennomført to oppkjøp, og ikke minst, vært med på å legge til rette for en storkontrakt i Brasil for 6 milliarder kroner.

Han har med andre ord gått til en del av norsk og global økonomi med svært høy aktivitet.

- For det første er jo det en kjempespennende setting å begynne i. Aker Solutions er veldig godt posisjonert til å ta del i veksten i oljesektoren og å bli en større spiller globalt.

- Det stilles høye krav til leveranser, kvalitet og arbeidsmengde, men i min stilling er det en naturlig del av den rollen en må ha. Ser en rundt seg, og ser på kvaliteten i Aker Solutions’ ansatte, og lederteamet, med Thor Arne Håverstad (konserndirektør og EVP i drilling Technologies) og Øyvind Eriksen (arbeidende styreleder), så forventes det at jeg leverer.

- Hva er ditt neste steg?

-Jeg har vært ett år i denne stilingen, og jeg har tenkt å være med videre. Samtidig følger jeg med på de mulighetene som finnes i konsernet, både i Norge og internasjonalt. Så dersom den rette muligheten dukker opp så vil jeg vurdere den.

MØT ÅRETS JURY: De har kåret årets ledertalenter

VÅPENDRAGEREN: Øyvind Eriksen, her sammen med Kjell Inge Røkke, har ledet an store strategiske og organisasjonsmessige endringer i Aker-konsernet.

Les alle sakene om Ledertalentene på E24.no/jobb/ledertalentene

Følg E24s Ledertalentene påFacebook

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om