Mona får to dager ekstra ferie fordi hun ikke røyker

Og det synes røykerne er rett og rimelig.

FORNØYD MED EKSTRA FRI: Ikke-røyker Mona Elisabet Schau, har i år to ekstra fridager.

  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

- Jeg synes det er en utmerket ordning, og dette er andre året jeg benytter meg av den. Hittil i år har jeg tatt ut én av feriedagene, og den gikk til Rihanna-konsert i Oslo, sier Mona Elisabet Schau, til E24.

Hun jobber som prosjektkoordinator i selskapet Infotjenester i Sarpsborg. Schau er en av mange ikke-røykere ved Infotjenester, som lovpriser en intern ordning som gir tobakksfrie ansatte to ekstra feriedager i kompensasjon for røykernes pausetid.

- For meg er dette verdens beste arbeidsplass, alle er en god og sammensveiset gjeng, og dette er et av flere tiltak som gjør denne arbeidsplassen topp, sier hun.

Støtter ordningen

Røykerne ved arbeidsplassen synes ikke det er urettferdig at kollegaen får ekstra ferie.

- Vi må slutte å tenke at slike tiltak diskriminerer, og heller se på dette som en mulighet til å endre våre «dårlige vaner», sier Linda Arntzen til E24.

Hun er en av Monas kollegaer i Infotjenester, og føler seg overhodet ikke diskriminert.

- Som røyker tar jeg to pauser i løpet av arbeidsdagen, som ikke-røykerne i utgangspunktet ikke tar ut. Reaksjoner om at også ikke-røykere har små pauser, stemmer nok, men disse er ikke like synlige. Personlig ser jeg ikke fokuset rundt disse ekstra fridagene som noe annet et godt tiltak for å fremme sunn livsstil og motivere folk til å stumpe røyken, sier hun.

LES OGSÅ: Tobakken kan forsvinne fra kiosker og bensinstasjoner

POSITIV:Røyker og salgskonsulent i Infotjenester, Linda Arntzen.

Kritisert

Sarpsborg-bedriften, som jobber med faglig og juridisk rådgivning til norsk arbeidsliv, har fått stor oppmerksomhet for gulroten de frister med, etter Fredriksstad Blad først skrev om saken.

Flere reagerer på at bedriften «straffer» røykerne med to færre feriedager enn sine tobakksfrie kolleger.

Personalsjef Annika D'Alicandro forteller at responsen blant de ansatte, derimot er udelt positiv.

- Flere har fortalt meg at ordningen er en medvirkende faktor til at de klarte å stumpe røyken. Det synes jeg er hyggelig å høre. Samtidig er det ikke slik at vi diskriminerer de som røyker. Vi tar ikke fra noen ferie, men gir ikke-røykere en ekstra belønning, som et av flere tiltak for å fremme helsebevissthet, sier hun til E24.

Etter røykeloven satte strengere krav til tobakksbruk på arbeidsplassen, ble resultatet at de fleste ansatte måtte ut for å ta seg en sigarett.

Det ble dermed klart at uvanene ville stjele mer arbeidstid, enn tidligere.

- Ordningen ble innført for ti år siden, og var i forbindelse med den ekstra pausetiden røykerne får. Det blir fort tre pauser på 10-15 minutter hver dag. Derfor kompenserer vi med ekstra ferie for ikke-røykende, noe som gir gevinst i form av økt fokus på helse, sier D'Alicandro.

LES OGSÅ: Staten tjener 750 mill. mindre på røykerne enn for fire år siden

Motiverende

Kriteriene for å ta ut feriedagene, er at man ikke fast tar ut røykepauser i arbeidstiden. Hvorvidt de ansatte tar en festrøyk, eller røyker utenom arbeidstid, blander de seg ikke opp i.

- Men våre ansatte kan for eksempel ikke ta ut to feriedager i januar, og starte å røyke igjen i februar, sier hun.

- Dette er en ekstra belønning for å stimulere helsebevissthet. Jeg er rimelig sikker på at bedriften vår har fulgt trenden med færre og færre røykere. Hos oss er det helt klart flertallet som benytter seg av ordningen.

Tiltaket er et av flere i bedriften for å belønne gode vaner. Selv om røyker Arntzen ikke får ekstra ferie, er hun flittig bruker av andre helsegoder.

- Infotjenester har andre tilbud som skal gi de ansatte mulighet til å ha en sunnere livsstil. Jeg har valgt å benytte meg av treningsgodene, så får jeg heller se om de ekstra feriedagene kan innkasseres om jeg finner lyst og motivasjon til å stumpe røyken senere, sier Arntzen.

D'Alicandro forteller at ordningen vurderes hvert år, i forhold til reaksjoner fra de ansatte.

- Det er ikke noe automatikk i at dette vil videreføres for evig og alltid. Foreløpig er den en enkel grunn til å opprettholde den, og vi får absolutt respons på at dette er en riktig ordning. Vi vet at ansatte som røyker har 2-3 pauser hver dag, på 10 til 15 minutter. Det er vesentlig mer tid enn de to dagene ikke-røykere får kompensert, sier hun.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. LO-lederen mener røykere fortjener røykeskur

  2. Jobbekspertene: Kan vi gi ekstra ferie til de som ikke reiser utenlands?

  3. - Kaster mindreverd og skam på de andre

  4. Annonsørinnhold

  5. Hvordan kan jeg belønne lavt sykefravær?

  6. Her må de legge mobilen i hylla når de kommer på jobb