Oljefondet skal ansette 200 nye medarbeidere

Oljefondet har vokst seg stort, men skal bli enda større. 200 nye medarbeidere skal ansettes de neste to årene.

ANSETTER: Oljefondsjef Yngve Slyngstad (th )og Norges Banksjef Øystein Olsen.(tv) Pressekonf.

Helge Mikalsen
  • NTB
  • E24
Publisert:,

Siden Oljefondet skal bli mer aktive og investere mer i eiendom, skal de også oppbemanne - slik E24 meldte i går.

Planen er å vokse organisasjonen til fra dagens 370 ansatte til 600 frem mot 2016. 200 av disse skal jobbe med eiendomsporteføljen.

Les også

Oljefondet vil doble antallet selskaper under lupen

- Dette er en ren konsekvens av at fondet er stort og blir enda større, sier Yngve Slyngstad som er sjefen for Statens pensjonsfond utland, til Dagens Næringsliv.

Slyngstad er administrerende direktør i Norges Bank Investment Management (NBIM), som er ansvarlig for det såkalte Oljefondet. I investeringsstrategien for de neste tre årene peker NBIM på en rekke vekstplaner:

Som E24 meldte i går så skal Oljefondet doble antallet selskaper de følger ekstra godt med på (dyp analyse). Totalt skal 1.000 selskaper følges spesielt tett under lupen.

Investeringene i framvoksende økonomier i Afrika og Midtøsten skal bli større, 5 prosent av fondet skal investeres i eiendom, fondet vil eie minst 5 prosent av aksjene i over 100 selskaper, investeringene i såkalt grønn teknologi skal dobles, aksjeutlånsprogrammet skal utvides betraktelig, og 5 prosent av fondet skal forvaltes eksternt. I tillegg skal altså over 200 nye ansatte plusses på dagens 386 i det som er verdens største statlige investeringsfond.

Slyngstad forteller DN at Oljefondet vil utvise et mer aktivt eierskap når det de neste årene kommer til å eie over 5 prosent av mer enn 100 selskaper, først og fremst i Europa.

Les også

Oljefondet eier 250 millioner av selskap som kobles til slaveri

Flere artikler

  1. – Ikke veldig viktig for Oljefondet

  2. Vil doble antallet selskaper under lupen

  3. Oljefondet dumpet 49 selskaper i fjor

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljefondssjefen: - Kan vi stole på Kina-tallene?

  6. Oljefondet legger ned eiendomsavdelingen