Ledertalentene 2022

Kjenner du et ledertalent? Tips oss i sommer!

Har du en kollega som skiller seg ut som et stort ledertalent i næringslivet? Tips oss!

Kategorivinnerne 2021: Fra venstre ser vi jurymedlem Maria Moræus Hanssen, Elisabeth Marie Myhre i Foodora, Anne Tutar i Antler, Eric-Mathias Five i Bitastad, Ronald Griffin i Seen, Jonas Helmikstøl i Easee, Philip Popescu Lindberg i Orkla, juryleder Cathrine Foss Stene og Martin Schütt.
  • Lisa Pedersen
Publisert: Publisert:

Da den corona-utsatte kåringen for fjoråret fant sted 25. april i år, var det Google-sjef Jonas Jafari fra Follo som gikk av med tittelen «årets ledertalent».

Siden den gang har E24 vært på jakt etter nye stjerner i næringslivet – Kjenner du et ledertalent under 35 som fortjener å være med i kåringen?

Send inn ditt tips til oss her.

Opprinnelig var fristen 15. juni, men fristen er nå satt til august, for å få med oss så mange gode navn som mulig gjennom sommeren.

Les også

Jonas har gjort kometkarriere i Google: – Handler om å jobbe smart

Starte i ny lederjobb?

Cathrine Foss Stene har i mange år vært juryleder i E24s kåring.

Hun mener det er to forhold man burde tenke på før man går inn i en ny lederjobb.

– Det er ulike utfordringer i aktuelle lederjobber, men man bør alltid tenke gjennom om man selv føler seg motivert og om man har relevant erfaring til å gå inn i den nye rollen, sier Stene til E24.

Samtidig legger hun vekt på viktigheten av å avklare forventningene til den som rekrutterer deg og forstå situasjonen i det teamet du skal inn å lede.

– Det handler i stor grad om å forstå temaet og situasjonen, og om å være nysgjerrig på det som allerede finnes der, sier hun og legger til:

Juryleder Cathrine Foss Stene, har tidligere vært konserndirektør hos SAS og Schibsted.

– Det er viktig å forstå at selv om du selv er ny så er ikke de andre i teamet det, de er vant til sine roller og sitt ansvar og måter å løse utfordringer på. Det er bedre å være nysgjerrig, stille spørsmål og være villig til å lære og forstå, istedenfor å komme inn å peke med hånden for hvordan ting skal gjøres.

Har du en ny eller gammel leder som fortjener heder og ære? Send inn ditt tips til oss her!

Les også

Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

Ledertalent-kåringen ender opp med en toppliste på inntil 100 navn.

Disse deles inn i syv underkategorier, hvor juryen kårer vinnere av «Årets markedsfører», «selskapsbygger», «salgsleder», «økonomistjerne», «teknologihode», «organisasjonsutvikler» og «bærekraft».

Til slutt vil en av disse ende opp som «årets ledertalent 2022» under kåringen som vil foregå i Oslo mot slutten av året.

Skjemaet vårt er enkelt å fylle ut, og kanskje er det nettopp din kandidat som når helt til topps i år?

Hybride utfordringer

Utviklingsdirektør i AFF, Beate Karlsen sier at det etter pandemien har oppstått nye utfordringer på arbeidsplassen – med tanke på den hybride arbeidsformen.

– Under den første fasen av pandemien opplevde mange ledere at de mistet kontroll fordi de ikke fikk den samme informasjonen fra medarbeiderne sine, sier Karlsen til E24.

Med dette mener hun ikke utfordringer med om medarbeiderne gjorde jobbe sin eller ikke, men det å miste tilstedeværelsen som kan si noe om hvordan det går med den enkelte.

Utviklingsdirektør Beate Karlsen har 15 års konsulenterfaring og syv års ledererfaring fra AFF.

Samtidig peker Karlsen på at det er tre sentrale ting de fleste ledere svarer dersom man stiller dem spørsmålet: Hva ønsker du deg mer kompetanse i?

– De ønsker seg mer kunnskap om konflikthåndtering, evnen til å håndtere endring bedre og tilbakemelding på hvordan de virker på andre, sier hun.

Dette tror hun kommer av at det er utfordringer som ikke kan kontrolleres.

– Dette lar seg i styres, det må ledes. Alle er forskjellige med ulike følelser og behov, sier hun og legger til:

– Når dette blir vanskelig er det viktig å ha verktøy som hjelper med å håndtere spenninger som oppstår og jeg tror at flere venter for lenge med å ta tak i disse problemstillingene fordi det er en del ubehag rundt det.

Har du en leder eller kollega som er god på konflikthåndtering, endring eller noe annet? Tenk deg om og diskuter med kolleger, og kom med ditt tips!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2022
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Dette synes Emilie Stordalen er utfordrende som leder

  2. Kjenner du årets ledertalent? Nå kan du tipse oss!

  3. Ekspert: Dette kjennetegner et ledertalent

  4. Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

  5. Å finne sin mentor: – Nå blir du ikke kvitt meg